Twitter voegt officieel podcasts toe

Twitter gaat binnenkort podcasts aan haar platform toevoegen. De podcasts worden onderdeel van Spaces, waar tot nu toe alleen naar live audiogespreken te geluisterd kon worden.

De podcasts feature is niet direct voor iedereen beschikbaar. Twitter rolt de nieuwe functie eerst uit naar geselecteerde Engels sprekende groep op iOS en Android.

Het toevoegen van podcasts aan het social media platform komt niet uit de lucht vallen. Twitter was al geruime tijd podcasts aan het testen. Uit onderzoek van Twitter blijkt dat 45% van de gebruikers maandelijks naar podcasts luisteren.

De podcasts worden dus volledig geïntegreerd in de vernieuwde tab van Spaces. Audiocontent wordt daar bijvoorbeeld geclusterd onder verschillende thema’s, zoals o.a. nieuws, muziek en sport. Uiteraard zijn er ook lijstjes te vinden met de populairste podcasts.

Gerelateerde artikelen

Winnaars Dutch Podcast Awards 2022 bekend

Gisterenavond zijn de Dutch Podcast Awards 2022 uitgereikt. De podcast Achter Gesloten Deuren, geproduceerd door het Financieele Dagblad, ging met de hoofdprijs aan de haal.

Spotify zet mes in personeelsbestand van Podcast-team

Spotify heeft bekendgemaakt dat bij twee van de vier podcaststudio’s van Spotify zo’n vijf procent van de banen gaat verdwijnen.

Twitter voegt officieel podcasts toe

Twitter gaat binnenkort podcasts aan haar platform toevoegen. De podcasts worden onderdeel van de audiotab Spaces.

Spotify breidt het publiceren van videopodcasts uit naar nog zes landen

De muziekstreamingdienst Spotify breidt de mogelijkheid om podcasts met video te publiceren uit in zes nieuwe landen.