Twitter voegt officieel podcasts toe

Twitter gaat binnenkort podcasts aan haar platform toevoegen. De podcasts worden onderdeel van Spaces, waar tot nu toe alleen naar live audiogespreken te geluisterd kon worden.

De podcasts feature is niet direct voor iedereen beschikbaar. Twitter rolt de nieuwe functie eerst uit naar geselecteerde Engels sprekende groep op iOS en Android.

Het toevoegen van podcasts aan het social media platform komt niet uit de lucht vallen. Twitter was al geruime tijd podcasts aan het testen. Uit onderzoek van Twitter blijkt dat 45% van de gebruikers maandelijks naar podcasts luisteren.

De podcasts worden dus volledig geïntegreerd in de vernieuwde tab van Spaces. Audiocontent wordt daar bijvoorbeeld geclusterd onder verschillende thema’s, zoals o.a. nieuws, muziek en sport. Uiteraard zijn er ook lijstjes te vinden met de populairste podcasts.

Gerelateerde artikelen

Twitter voegt officieel podcasts toe

Twitter gaat binnenkort podcasts aan haar platform toevoegen. De podcasts worden onderdeel van de audiotab Spaces.

Spotify breidt het publiceren van videopodcasts uit naar nog zes landen

De muziekstreamingdienst Spotify breidt de mogelijkheid om podcasts met video te publiceren uit in zes nieuwe landen.

Spotify test in-app podcast creatie tools

Spotify is nieuwe tools aan het testen waarmee je podcasts kunt opnemen, bewerken en publiceren en dat rechtstreeks vanuit de app.

“Ook podcastdienst PodMe naar Nederland”

Het lijkt erop dat na Podimo ook de Zweedse podcastdienst PodMe naar Nederland komt. Althans dit beweerd online host Tom Jessen. Tom Jessen kun je kennen van bijvoorbeeld de Maarten van Rossum – De Podcast. De podcastdienst heeft zelf officieel nog niks laten horen over de komst naar Nederland. Bij PodMe kan je voor een …

Lees meer