Goedkoper abonnement Netflix start in november, maar niet direct in Nederland

Netflix heeft officieel haar goedkopere abonnement met advertenties aangekondigd. Het nieuwe abonnement van de streamingdienst, dat Basic With Ads heet, wordt op 3 november gelanceerd in twaalf landen. Het abonnement verschijnt niet direct in Nederland.

Basic With Ads verschijnt begin november in Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Korea, Mexico, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de VS. De kosten voor het nieuwe abonnement verschillen per land. In Amerika gaat het abonnement met advertenties $ 6,99 dollar kosten en in Duitsland zijn de maandelijkse kosten € 4,99.

Deze prijsverschillen komen door de prijs van het normale Basic abonnement. In Amerika zijn de kosten hiervoor $ 9,99 per maand. In Duitsland kost het Basic abonnement hetzelfde als in Nederland, namelijk € 7,99 per maand.

4 tot 5 minuten reclame per uur

Om de kosten van het abonnement te drukken zijn er advertenties toegevoegd. In het nieuwe abonnement krijgt de abonnee tussen de 4 en 5 minuten reclame per uur te zien. De commercials op Netflix zullen tussen de 15 en 30 seconden duren en worden zowel tijdens als vooraf de film of serie getoond.

Net als het normale Basic abonnement van Netflix kunnen gebruikers het account op één scherm tegelijk gebruiken en is de content niet in HD-kwaliteit beschikbaar. Ook het downloaden van films en series is niet mogelijk. Verder is het aanbod van het abonnement kleiner. Dit komt omdat Netflix voor sommige licenties meer moet betalen voor het nieuwe abonnement. De streamingdienst hoopt in de komende tijd meer licentiedeals te kunnen sluiten om het aanbod van het Basic with Ads abonnement te kunnen uitbreiden.

Nieuwe Netflix abonnement naar Nederland

Uit de communicatie van Netflix is nog niet duidelijk wanneer Basic with Ads in Nederland beschikbaar komt. Het bedrijf laat alleen weten dat als de ervaring in de twaalf landen positief is, dat ze verwachten in de toekomst het abonnement ook in andere landen te lanceren.

Ook Disney+ komt binnenkort ook met een goedkoper abonnement met advertenties. Het nieuwe abonnement moet in het begin van 2023 verschijnen. Daarnaast heeft de Nederlandse streamingdienst Videoland al geruime tijd een abonnement met advertenties..

Lees hier meer over de streamingdienst Netflix.

Gerelateerde artikelen over Netflix

Netflix onthult verhaalgedreven games met Netflix Stories

Netflix lanceert een nieuwe gamelijn: Netflix Stories. Deze games zijn sterk verhaalgedreven en vragen weinig snelle actie van de speler.

Netflix zet eerste stappen in gaming via tv en computer

Netflix is gestart met het testen van zijn games op TV’s en computers in Canada en het VK.

Netflix ziet forse abonneegroei na aanpak van wachtwoorddeling

Netflix ziet sterke groei in abonnees na strengere aanpak van wachtwoordfraude.

HBO Max duwt Disney+ van het podium in de VS

In de VS is HBO Max Disney+ voorbijgestreefd, maar Netflix blijft tweede. Amazon Prime Video is echter de meest populaire streamingservice.