Disney+ verliest wederom abonnees

Voor het tweede opeenvolgende kwartaal ervaart Disney+ een afname in abonnees. Het afgelopen kwartaal verloor 4 miljoen gebruikers.

Uit de recentste kwartaalresultaten van het mediabedrijf blijkt dat het aantal abonnees van Disney+ is gedaald naar 157,8 miljoen. Drie maanden geleden stond dit aantal nog op 163,17 miljoen.

Disney had in het vorige kwartaal al een verlies van 2,4 miljoen abonnees gerapporteerd. Dit was de eerste keer sinds de lancering van de streamingdienst in 2019 dat het aantal abonnees afnam.

Uitzendrechten Indian Premier Cricket League

De daling wordt grotendeels toegeschreven aan problemen met Disney+ Hotstar, een sportstreaming platform dat vooral in India populair is. Disney verloor de uitzendrechten voor de Indian Premier Cricket League in India, wat resulteerde in veel opzeggingen door Indiase gebruikers.

Disney heeft tevens een reorganisatie aangekondigd, waarbij mogelijk 7.000 banen verloren gaan. Eerder had Disney CEO Bob Iger al plannen onthuld om 5,5 miljard dollar te besparen.

Er zijn ook geruchten dat Disney overweegt om zijn films via andere streamingdiensten te verspreiden, zodat ze op meer platforms dan alleen Disney+ te zien zijn. Amazon besloot deze week ook al om content op andere streamingdiensten aan te bieden.

Lees hier meer over de streamingdienst Disney Plus.

Gerelateerde artikelen over Disney+

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp