House of the Dragons breekt records in Nederland

Afgelopen maandag ging de nieuwe HBO Max original House of the Dragon in première. HBO Max laat nu weten dat de lancering van de serie de grootste was in de geschiedenis van HBO en HBO Max in Nederland. Alle records voor een nieuwe titel van de streamingdienst HBO Max én de kijkcijfers uit de periode waarin HBO nog een lineair kanaal was in Nederland werden gebroken.

Om 3 uur in de ochtend ging de eerste aflevering van de nieuwe serie live in 21 Europese landen. De streamingdienst zag direct al in de vroege uren een enorme vraag naar de aflevering met een piek op maandagavond. In de VS ging de serie op zondagavond al live en trok het maar liefst 10 miljoen kijkers.

De komende 9 afleveringen zullen de komende 9 maandagen op de streamingdienst van HBO verschijnen. House of the Dragon speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en toont het verhaal van House Targaryen.

In de nieuwe serie van HBO Max worden de hoofdrollen vertolkt door de acteurs Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel en Rhys Ifans.

Gerelateerde artikelen over HBO Max

Streamingdiensten verplicht om 5% van omzet in Nederlandse content te investeren

De Nederlandse overheid heeft aangekondigd dat streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+ nu verplicht zijn om minimaal 5% van hun omzet in Nederland te investeren in lokale content.

Waar kun je de bioscoophits Barbie en Oppenheimer online kijken?

Fans zoeken online naar de Barbie film met Robbie en Gosling en de Christopher Nolan-film Oppenheimer.

HBO Max duwt Disney+ van het podium in de VS

In de VS is HBO Max Disney+ voorbijgestreefd, maar Netflix blijft tweede. Amazon Prime Video is echter de meest populaire streamingservice.

Ontdek de Onmisbare Voetbalseries en Voetbaldocumentaires van het Moment

Voetbal heeft wereldwijd miljoenen fans in zijn greep, en het is geen verrassing dat er talloze boeiende voetbalseries en meeslepende voetbaldocumentaires zijn die de harten van liefhebbers veroveren.