House of the Dragons breekt records in Nederland

Afgelopen maandag ging de nieuwe HBO Max original House of the Dragon in première. HBO Max laat nu weten dat de lancering van de serie de grootste was in de geschiedenis van HBO en HBO Max in Nederland. Alle records voor een nieuwe titel van de streamingdienst HBO Max én de kijkcijfers uit de periode waarin HBO nog een lineair kanaal was in Nederland werden gebroken.

Om 3 uur in de ochtend ging de eerste aflevering van de nieuwe serie live in 21 Europese landen. De streamingdienst zag direct al in de vroege uren een enorme vraag naar de aflevering met een piek op maandagavond. In de VS ging de serie op zondagavond al live en trok het maar liefst 10 miljoen kijkers.

De komende 9 afleveringen zullen de komende 9 maandagen op de streamingdienst van HBO verschijnen. House of the Dragon speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en toont het verhaal van House Targaryen.

In de nieuwe serie van HBO Max worden de hoofdrollen vertolkt door de acteurs Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel en Rhys Ifans.

Gerelateerde artikelen over HBO Max

House of the Dragons breekt records in Nederland

HBO Max laat nu weten dat de lancering van de serie House of the Dragons de grootste was in de geschiedenis van HBO en HBO Max in Nederland.

HBO Max ontslaat 70 medewerkers

Afgelopen maandag heeft Warner Bros. Discovery ongeveer 70 medewerkers bij de streamingdienst HBO Max de laan uitgestuurd.

Fusie HBO Max en Discovery Plus volgend jaar

Tijdens de kwartaalpresentatie van Warner Bros. Discovery is bekend geworden dat de streamingdiensten HBO Max en Discovery Plus volgend jaar gaan fuseren.

“HBO en Discovery verdwijnen uit naam nieuwe streamingdienst”

Journalis laat op Twitter weten dat erin de naam van de nieuwe streamingdienst van het nieuwe mediabedrijf zowel geen HBO als Discovery staat.