Nederlanders kijken meer Nederlandse tv op vakantie

Uit onderzoek van Video on demand platform NLZIET blijkt dat Nederlanders dit jaar meer behoefte hadden aan Nederlandse tv-zenders in het buitenland dan in voorbijgaande jaren. Tussen 1 juli en 22 augustus keek 14% van de gebruikers van NLZIET vanuit het buitenland.

Ook blijkt dat mensen steeds langer in het buitenland naar Nederlandse tv kijken. Verder komt naar voren dat logischerwijs tijdens de vakantie vooral via de laptop en tablet gebruikgemaakt wordt van NLZIET. Het land waar de dienst het meest gebruikt werd deze zomer is Spanje, gevolgd door de landen Duitsland, België, Frankrijk en Italië.

Het populairste televisieprogramma dat in het buitenland gekeken werd is het RTL-programma B&B Vol Liefde. Wellicht niet verrassend, maar ook het NOS Journaal behoorde tot de favorieten. Nederlanders blijken toch graag op de hoogte te blijven van het laatste Nederlandse nieuws.

‘”De vakantie is het ideale moment om je favoriete tv-series uit het NLZIET-aanbod van meer dan 200.000 programma’s te kijken of live sportwedstrijden, zoals de Tour de France, te volgen. Door verbeterde telecombundels voor het buitenland, maar ook de vele wifi-hotspots kijken steeds meer Nederlanders ook op vakantie hun favoriete tv-programma’s.”
Niels-Baas-Directeur-NLZIETNiels Baas, directeur NLZIET

NLZIET is een samenwerkingsverband tussen de grote Nederlandse zendergroepen RTL, NPO en Talpa TV. Hierdoor is via de tv-dienst bijna naar 40 zenders te kijken. Films, series en programma’s van deze zenders zijn terug te kijken via NLZIET, waarbij dit soms zelfs 365 dagen na lineaire uitzending nog mogelijk is. Een abonnement van de dienst kost maandelijks €7,95. Vergelijk het platform hier met andere streamingdiensten.

Gerelateerde artikelen over NLZIET

NLZiet breidt basispakket uit met ONS en SBS6 Classics

NLZiet heeft zijn basis tv-aanbod uitgebreid met de toevoeging van de zenders ONS en SBS6 Classics.

Films voor de Zomervakantie: De Beste Films Voor Een Geweldige Vakantie

Een fijne manier om te ontspannen tijdens de vakantie is door het kijken van films. Ontdek de beste zomervakantie films (ook voor kinderen!)

Leukste Hemelvaartsdag Films

Deze Hemelvaartsdag films biedt zowel drama, avontuur als hartverwarmende verhalen die passen bij de betekenis van deze speciale dag.

De leukste films voor Koningsdag – Een Oranje Feest Voor Filmliefhebbers

Wat zijn de leukste films voor Koningsdag? Wij zetten de 10 leukste Koningsdagfilms voor jong en oud op een rij.