Live Ryder Cup 2023 kijken in Nederland

Geschatte leestijd: 4 minuten

De Ryder Cup is een van de meest prestigieuze en unieke evenementen in de golfwereld. Het tweejaarlijkse toernooi, dat teams van professionele golfers uit Europa en de Verenigde Staten tegen elkaar zet, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1927.

Live de Ryder Cup kijken is niet zomaar een tijdverdrijf; het is een ervaring die de nuances van golf en de onvergelijkbare spanning van internationale sportrivaliteit viert. Of je nu een fervent golfliefhebber bent of een casual sportkijker, de Ryder Cup biedt een spectaculaire weergave van het beste wat de sport te bieden heeft.

Dus, als je de kans krijgt om de Ryder Cup te kijken, grijp die dan met beide handen aan. Het is een toernooi dat blijft boeien en inspireren, editie na editie.

Ryder Cup 2023 kijken

Geschiedenis

De Ryder Cup is vernoemd naar de Britse zaakman Samuel Ryder, die het concept van een vriendschappelijke golfcompetitie tussen de VS en Groot-Brittannië bedacht. Het toernooi werd uiteindelijk uitgebreid om Europese spelers te omvatten in 1979, in een poging om het competitiever te maken.

Als je de Ryder Cup kijkt, getuig je vaak van historische sportmomenten. Bijvoorbeeld de “Miracle at Medinah” in 2012, waarbij het Europese team een sensationele comeback maakte, is een verhaal dat in de sportgeschiedenis staat gebeiteld.

Format

Het evenement duurt drie dagen en bestaat uit verschillende soorten wedstrijden, waaronder Fourball, Foursomes en Singles. Tijdens het toernooi nemen twaalf Europese golfers het op tegen twaalf Amerikaanse spelers. In totaal zijn er 28 punten beschikbaar, en het team dat minstens 14,5 punten behaalt, wint de beker. De Ryder Cup onderscheidt zich van andere golftoernooien doordat er geen prijzengeld is; de spelers strijden puur voor de eer en de nationale trots.

Wat Ryder Cup kijken zo uniek maakt, is het hoge niveau van teamgeest en nationalisme. Golf, een sport die vaak als individueel wordt beschouwd, transformeert in een collectieve krachtmeting waarbij nationale trots en eer op het spel staan.

Deelnemers Ryder Cup 2023

Zoals eerder beschreven spelen twaalf Europese spelers tegen twaalf Amerikaanse spelers tijdens deze golfcompetitie. Bij de twaalf Europese spelers zit ook dit jaar geen Nederlandse golfer. De Nederlander Joost Luiten sprak in juli van dit jaar nog de hoop uit deel te mogen nemen aan de Ryder Cup.

Spelers van het Europese team zijn Ludvig Aberg, Matt Fitzpatrick, Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton, Nicolai Hojgaard, Viktor Hovland, Shane Lowry, Robert Macintyre, Rory Mcilroy, Jon Rahm, Justin Rose en Sepp Straka. De captain van het team is Luke Donald.

Het Amerikaanse team bestaat deze editie van het golftoernooi uit Sam Burns, Patrick Cantlay, Wyndham Clark, Rickie Fowler, Brian Harman, Max Homa, Brooks Koepka, Collin Morikawa, Xander Schauffele, Scottie Scheffler, Jordan Spieth en Justin Thomas. De captain van het Amerikaanse Ryder Cup team is Zach Johnson.

Waar de Ryder Cup live kijken in Nederland?

In Nederland beschikt Ziggo Sport over de meeste uitzendrechten voor Golf. Ook de Ryder Cup 2023 is via de sportzender van telecombedrijf ZiggoVodafone te bekijken. Ziggo Sport heeft naast de Ryder Cupe ook de rechten om de Majors, PGA Tour en European Tour in Nederland uit te zenden.

Overigens zijn niet alle wedstrijden van de PGA Tour via Ziggo Sport te bekijken. Enkele wedstrijden zijn namelijk via Discovery Plus te bekijken. Heti s daarom elke keer goed kijken via welke partij een toernooi van de PGA Tour te bekijken is.

Sinds enkele jaren heeft de organisatie LIV Golf haar intrede in de sport gemaakt. De uitzendrechten van de wedstrijden van de LIV Golf Competitie liggen bij de streamingdienst Viaplay.

Wanneer is de Ryder Cup 2023?

De Ryder Cup 2023 wordt gehouden vanaf 29 september t/m 1 oktober van dit jaar. Het golftoernooi vindt dit jaar plaats op de Marco Simone Golf & Country Club in Rome. Het toernooi wordt iedere 2 jaar georganiseerd.

Lees hier meer over waar live sport wedstrijden te volgen zijn.

Gerelateerde artikelen over live sport kijken

Afbeelding: Luis Villasmil on Unsplash

Waar is de Ryder Cup 2023?

De Ryder Cup 2023 wordt dit jaar vanaf 25 september tot en met 1 oktober gespeeld op Marco Simone Golf & Country in Rome.