Viaplay overweegt gedeeltelijke terugtrekking

Geschatte leestijd: 2 minuten

Het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group is naar verluidt van plan een aantal van zijn internationale activiteiten stop te zetten. Hoewel het bedrijf zelf nog geen officiële verklaring heeft uitgegeven, beweren Poolse media dat Viaplay zich voor het einde van dit jaar uit Polen zal terugtrekken.

De geruchten ontstonden na de publicatie van Viaplay’s financiële resultaten over het tweede kwartaal. Uit de cijfers werd duidelijk dat Viaplay Group overweegt een aanzienlijk deel van zijn internationale streamingdiensten af te stoten.

Poolse media gaan ervan uit dat Viaplay voor het einde van 2023 uit hun markt zal verdwijnen. Hoewel Viaplay deze beweringen niet wil bevestigen of ontkennen, zijn er al verschillende mediabedrijven die interesse hebben getoond in het overnemen van de sportuitzendrechten die Viaplay in Polen bezit. Dit betreft rechten voor onder meer UEFA-voetbalcompetities, de Engelse Premier League en de Formule 1.

Canal+, eigenaar van Canal Digitaal, wordt beschouwd als een serieuze kanshebber voor het overnemen van de uitzendrechten van de Premier League in Polen. Het bedrijf koopt momenteel al een sublicentie voor deze voetbalcompetitie en voor de komst van Viaplay waren de Engelse voetbalwedstrijden ook al te zien op Canal+.

Nederland blijft buiten schot

In Nederland heeft Viaplay aangegeven de activiteiten te willen continueren. Een sleutelmoment hiervoor is de komende strijd om de uitzendrechten van de Formule 1 na 2024. Mochten andere partijen zoals VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport) deze rechten bemachtigen, dan zou dit een grote impact kunnen hebben op de toekomstige bedrijfsvoering van Viaplay in Nederland.

In de laatste maanden werd bekend dat Viaplay enkele investeerders binnengehaald had om meer financiële zekerheid op te bouwen. Vorige week werd nog bekend dat Mediabedrijf Schibsted 10,1% van de aandelen van Viaplay had gekocht.

Lees hier meer over de streamingdienst Viaplay.

Gerelateerde artikelen over Viaplay