Update: Muziekstreamingdienst TikTok Music aanstaande? 

ByteDance, het moederbedrijf van social mediaplatform TikTok, heeft een patent voor Amerika aangevraagd voor de naam TikTok Music.

In de beschrijving van de patent lezen we dat TikTok Music om een service gaat, waarmee gebruikers muziek kunnen kopen, downloaden en delen. Gebruikers kunnen ook afspeellijsten maken, delen en erop reageren. Ook livestream audio en video zijn volgens het patent van de potentiële muziekstreamingdienst van TikTok.

TikTok Music komt niet uit de lucht vallen. Dezelfde patent werd in november van vorig jaar in Australië geregistreerd. Verder lanceerde ByteDance in 2020 al de muziekstreamingdienst Resso in India, Brazilië en Indonesië.

In de muziekstreamingdienst Resso zijn sommige functies als TikTok Music beschreven. In de landen waar Resso actief is, stuurt ByteDance al gebruikers van TikTok door naar Resso. Dit doen ze bijvoorbeeld om gebruikers een volledig nummer uit een TikTok-filmpje te laten beluisteren.

Het is mogelijk dat de nieuwe muziekstreamingdienst op het framework van Resso wordt gebouwd. Uiteraard kan er ook een volledig nieuwe muziekstreamingdienst ontwikkeld worden.

Update: Nadat de patentaanvraag in Amerika en Australië was ontdekt, is de patentaanvraag ook in het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Nieuw Zeeland, Mexico, Maleisië en Costa Rica ontdekt.

Vergelijk muziekstreamingdiensten

Gerelateerde artikelen

Aantal abonnees Spotify blijft groeien

Uit de kwartaalcijfers blijkt dat het aantal abonnees van Spotify in een jaar tijd van 165 miljoen naar 188 miljoen is gestegen.

Spotify neemt Heardle over

Spotify heeft dinsdag bekendgemaakt dat het Heardle heeft overgenomen, de muziekversie van Wordle. Lees hier meer.

Deezer maakt teleurstellende beursgang op Euronext Parijs

De muziekstreamingdienst Deezer heeft gisteren een teleurstellende beursdebuut gemaakt op Euronext Parijs.

Spotify test in-app podcast creatie tools

Spotify is nieuwe tools aan het testen waarmee je podcasts kunt opnemen, bewerken en publiceren en dat rechtstreeks vanuit de app.