Update: Muziekstreamingdienst TikTok Music aanstaande? 

ByteDance, het moederbedrijf van social mediaplatform TikTok, heeft een patent voor Amerika aangevraagd voor de naam TikTok Music.

In de beschrijving van de patent lezen we dat TikTok Music om een service gaat, waarmee gebruikers muziek kunnen kopen, downloaden en delen. Gebruikers kunnen ook afspeellijsten maken, delen en erop reageren. Ook livestream audio en video zijn volgens het patent van de potentiële muziekstreamingdienst van TikTok.

TikTok Music komt niet uit de lucht vallen. Dezelfde patent werd in november van vorig jaar in Australië geregistreerd. Verder lanceerde ByteDance in 2020 al de muziekstreamingdienst Resso in India, Brazilië en Indonesië.

In de muziekstreamingdienst Resso zijn sommige functies als TikTok Music beschreven. In de landen waar Resso actief is, stuurt ByteDance al gebruikers van TikTok door naar Resso. Dit doen ze bijvoorbeeld om gebruikers een volledig nummer uit een TikTok-filmpje te laten beluisteren.

Het is mogelijk dat de nieuwe muziekstreamingdienst op het framework van Resso wordt gebouwd. Uiteraard kan er ook een volledig nieuwe muziekstreamingdienst ontwikkeld worden.

Update: Nadat de patentaanvraag in Amerika en Australië was ontdekt, is de patentaanvraag ook in het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Nieuw Zeeland, Mexico, Maleisië en Costa Rica ontdekt.

Vergelijk muziekstreamingdiensten

Gerelateerde artikelen

Klassieke muziekdienst Apple Music Classical verschijnt 28 maart

Apple heeft een speciale muziekapp voor klassieke muziek aangekondigd.

Beste muziekstreamingdienst 2023

In Nederland zijn er veel muziekstreamingdienst beschikbaar. Daarom is het lastig kiezen welke muziekdienst het beste bij je past. Daarom is het interessant om te kijken welke streamingdiensten de beste muziekstreamingdiensten van 2023 zijn. In dit artikel behandelen wij verschillende muziekdiensten en tonen wij de voor- en nadelen op basis van onze muziekstreamingdienst vergelijker. We …

Lees meer

Spotify bereikt 205 miljoen betalende abonnees

In de laatste drie maanden van 2022 heeft Spotify er 10 miljoen Premium-klanten bijgekregen.

Wat is High Fidelity audio? En welke streamingdienst bieden het?

Audiokwaliteit van muziek wordt steeds belangrijker. Een belangrijke term High Fidelity audio, ook wel HiFI of Hi-Fi genoemd,