Update: Muziekstreamingdienst TikTok Music aanstaande? 

ByteDance, het moederbedrijf van social mediaplatform TikTok, heeft een patent voor Amerika aangevraagd voor de naam TikTok Music.

In de beschrijving van de patent lezen we dat TikTok Music om een service gaat, waarmee gebruikers muziek kunnen kopen, downloaden en delen. Gebruikers kunnen ook afspeellijsten maken, delen en erop reageren. Ook livestream audio en video zijn volgens het patent van de potentiële muziekstreamingdienst van TikTok.

TikTok Music komt niet uit de lucht vallen. Dezelfde patent werd in november van vorig jaar in Australië geregistreerd. Verder lanceerde ByteDance in 2020 al de muziekstreamingdienst Resso in India, Brazilië en Indonesië.

In de muziekstreamingdienst Resso zijn sommige functies als TikTok Music beschreven. In de landen waar Resso actief is, stuurt ByteDance al gebruikers van TikTok door naar Resso. Dit doen ze bijvoorbeeld om gebruikers een volledig nummer uit een TikTok-filmpje te laten beluisteren.

Het is mogelijk dat de nieuwe muziekstreamingdienst op het framework van Resso wordt gebouwd. Uiteraard kan er ook een volledig nieuwe muziekstreamingdienst ontwikkeld worden.

Update: Nadat de patentaanvraag in Amerika en Australië was ontdekt, is de patentaanvraag ook in het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Nieuw Zeeland, Mexico, Maleisië en Costa Rica ontdekt.

Vergelijk muziekstreamingdiensten

Gerelateerde artikelen

Apple verhoogt prijzen Apple Music & Apple TV+

Apple heeft de prijzen van een abonnement op Apple Music en Apple TV+ te verhoogd. Ook de bundel Apple One wordt duurder.

Premiumdienst Spotify Platinum aanstaande

Het lijkt erop dat Spotify binnenkort een premiumdienst met Hifi-audiokwaliteit gaat lanceren, namelijk Spotify Platinum.

Apple brengt Apple Music en Apple TV naar Microsoft-platformen

De muziekstreamingdienst Apple Music is vanaf vandaag beschikbaar op Xbox-consoles. Apple Music en de Apple TV app komen later naar Windows.