Netflix vertraagt beleid tegen wachtwoord delen

Netflix heeft aangekondigd dat het de aanpak van wachtwoorddeling onder Amerikaanse abonnees zal invoeren tussen april en juni. Dit vertraagt hun oorspronkelijke plan enigszins.

In hun kwartaalrapport toonde Netflix tevredenheid over de resultaten van hun betaalde wachtwoorddelingssysteem, gelanceerd in vier landen. Ze zullen dit systeem in het tweede kwartaal in de VS introduceren. Een exacte periode voor de uitrol in Nederland is niet bekend.

Nieuw beleid Netflix niet fantastisch ontvangen

De aankondiging dat Netflix het wijdverbreide wachtwoorddelen beperkt, heeft veel fans geschokt. Eerder promootte het bedrijf wachtwoorddeling om meer kijkers aan te trekken. Nu Netflix concurrentie ondervindt van onder andere Disney+, Amazon Prime Video en Apple TV+, wil het bedrijf meer inkomsten genereren uit bestaande abonnees.

Netflix verwacht een tegenreactie zodra betalen voor delen verplicht wordt. Co-CEO Greg Peters gaf toe dat sommige leden ontevreden zullen zijn. In landen waar betaald delen al is geïntroduceerd, zoals Canada, Nieuw-Zeeland, Spanje en Portugal, hebben abonnees negatief gereageerd en hun abonnement opgezegd.

Netflix verwacht op korte termijn een daling van de betrokkenheid. Toch gelooft het bedrijf dat deze strategie op de lange termijn het aantal leden zal doen groeien. Het bedrijf schat dat wereldwijd meer dan 100 miljoen huishoudens wachtwoorden delen. Analist Jamie Lumley van Third Bridge merkt op dat Netflix de gevolgen van deze nieuwe strategie wil beperken.

Lees hier meer over het aanbod, kosten en integraties van Netflix.

Gerelateede artikelen over Netflix

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp