Netflix wil aanbod mobiele games verdubbelen

De streamingdienst Netflix biedt sinds vorig jaar ook mobiele games aan. Op dit moment zijn er 24 games beschikbaar, maar het aanbod moet aan het eind van het jaar zijn uitgebreid naar 50 games.

Netflix blijft dus nog inzetten op games, ondanks dat uit cijfers van appanalist Apptopia blijkt dat maar een klein deel van de abonnees de games spelen. Slechts 1,7 miljoen abonnees spelen dagelijks één van de games. De streamingdienst heeft op dit moment ongeveer 220,7 miljoen abonnees. In totaal zijn wereldwijd de games 23,3 miljoen keer gedownload.

De games van Netflix zijn zonder extra kosten te spelen. Om met de games aan de slag te kunnen, moeten ze eerst gedownload worden. Voor enkele games is een internetverbinding nodig, maar er zijn ook games die na downloaden offline te spelen zijn.

Gerelateerde artikelen over Netflix

Netflix rolt functie uit om account op meerdere apparaten te beheren

Netflix heeft een nieuwe functie toegevoegd, waarmee een abonnee makkelijker kan beheren via welke apparaten gebruikgemaakt wordt van zijn of haar account. De nieuwe functie is toegevoegd aan de account instellingen van de streamingdienst. Netflix zegt dat ze nieuwe functie uitrollen om het makkelijker te maken voor aankomende vakanties en feestdagen. Zeer waarschijnlijk is een …

Lees meer

Nieuw Netflix-abonnement ondersteunt Apple TV niet

Het nieuwe Netflix abonnement, dat nog niet in Nederland beschikbaar is, biedt echter geen ondersteuning voor Apple TV.

Netflix mag gewoon geld vragen voor gebruik buiten huishouden

Netflix mag gewoon extra kosten vragen voor gebruik streamingdienst buiten huishouden. Alleen op reis mogen er geen extra kosten zijn.

Betalen om Netflix-abonnement te delen buiten thuislocatie

Netflix heeft bekendgemaakt dat vanaf 2023 extra betaald moet gaan worden om een abonnement te delen met mensen buiten de thuislocatie.