Aantal abonnees Videoland daalde naar 1,08 miljoen

RTL Group heeft haar kwartaalcijfers bekendgemaakt. In het eerste halfjaar van 2022 behaalde het mediabedrijf 3,3 miljard euro. Dit bedrag is een stijging van 8,7 procent met dezelfde periode vorig jaar.

Ondanks de positieve financiële cijfers van de RTL Group is het aantal abonnees van Videoland in het tweede kwartaal gedaald. Aan het einde van het eerste kwartaal waren 1,136 miljoen mensen lid van de streamingdienst. Aan het einde van het tweede kwartaal daalde het aantal leden naar 1,079 miljoen. In drie maanden heeft Videoland 57.000 abonnees verloren.

Ondanks dat de daling zit de streamingdienst van RTL vergeleken met vorig jaar nog in een stijgende lijn. Na de eerste twee kwartalen van 2021 stond het totaal aantal abonnees op 1,016 miljoen.

Thomas Rabe, CEO RTL Group, liet een reactie aan Nederlandsemedianieuws weten dat de introductie van HBO Max en Viaplay de belangrijkste reden voor de daling bij Videoland is.

Gerelateerde artikelen over Videoland

Sterke groei van streamingdiensten RTL+ en Videoland

RTL heeft bekendgemaakt dat zijn streamingdiensten, RTL+ en Videoland, aanzienlijk zijn gegroeid.

Ontdek de Onmisbare Voetbalseries en Voetbaldocumentaires van het Moment

Voetbal heeft wereldwijd miljoenen fans in zijn greep, en het is geen verrassing dat er talloze boeiende voetbalseries en meeslepende voetbaldocumentaires zijn die de harten van liefhebbers veroveren.

Videoland abonnementen worden 1 euro duurder

Vanaf 20 juni verhoogt Videoland de tarieven van de Plus- en Premium-abonnementen met 1 euro.

Videoland wordt exclusieve thuisbasis voor Bellator MMA

Vechtsportfans opgelet! Videoland versterkt haar positie in de wereld van vechtsporten door de exclusieve thuisbasis te worden voor Bellator MMA.