Aantal abonnees Videoland daalde naar 1,08 miljoen

RTL Group heeft haar kwartaalcijfers bekendgemaakt. In het eerste halfjaar van 2022 behaalde het mediabedrijf 3,3 miljard euro. Dit bedrag is een stijging van 8,7 procent met dezelfde periode vorig jaar.

Ondanks de positieve financiële cijfers van de RTL Group is het aantal abonnees van Videoland in het tweede kwartaal gedaald. Aan het einde van het eerste kwartaal waren 1,136 miljoen mensen lid van de streamingdienst. Aan het einde van het tweede kwartaal daalde het aantal leden naar 1,079 miljoen. In drie maanden heeft Videoland 57.000 abonnees verloren.

Ondanks dat de daling zit de streamingdienst van RTL vergeleken met vorig jaar nog in een stijgende lijn. Na de eerste twee kwartalen van 2021 stond het totaal aantal abonnees op 1,016 miljoen.

Thomas Rabe, CEO RTL Group, liet een reactie aan Nederlandsemedianieuws weten dat de introductie van HBO Max en Viaplay de belangrijkste reden voor de daling bij Videoland is.

Gerelateerde artikelen over Videoland

Interview Prins Harry exclusief via Videoland te zien

Ter promotie van het boek Spare van Prins Harry, heeft de prins een interview bij het Engelse ITV gegeven. Exclusief bij Videoland.

Aantal abonnees Videoland weer gegroeid

Na twee kwartalen van een krimp van het abonneebestand heeft de streamingdienst Videoland in het derde kwartaal een groei laten zien.

Aantal abonnees Videoland daalde naar 1,08 miljoen

RTL Group heeft haar kwartaalcijfers bekendgemaakt. Aantal abonnees streamingdienst Videoland daalde naar 1,08 miljoen.

Streamingdiensten moeten meer investeren in Nederlandse producties

Streamingdiensten, als Netflix, Amazon Prime Video en Videoland, moeten 4,5% procent van hun omzet gaan investeren in Nederlandse producties.