Aantal abonnees Videoland daalde naar 1,08 miljoen

RTL Group heeft haar kwartaalcijfers bekendgemaakt. In het eerste halfjaar van 2022 behaalde het mediabedrijf 3,3 miljard euro. Dit bedrag is een stijging van 8,7 procent met dezelfde periode vorig jaar.

Ondanks de positieve financiële cijfers van de RTL Group is het aantal abonnees van Videoland in het tweede kwartaal gedaald. Aan het einde van het eerste kwartaal waren 1,136 miljoen mensen lid van de streamingdienst. Aan het einde van het tweede kwartaal daalde het aantal leden naar 1,079 miljoen. In drie maanden heeft Videoland 57.000 abonnees verloren.

Ondanks dat de daling zit de streamingdienst van RTL vergeleken met vorig jaar nog in een stijgende lijn. Na de eerste twee kwartalen van 2021 stond het totaal aantal abonnees op 1,016 miljoen.

Thomas Rabe, CEO RTL Group, liet een reactie aan Nederlandsemedianieuws weten dat de introductie van HBO Max en Viaplay de belangrijkste reden voor de daling bij Videoland is.

Gerelateerde artikelen over Videoland

Aantal abonnees Videoland daalde naar 1,08 miljoen

RTL Group heeft haar kwartaalcijfers bekendgemaakt. Aantal abonnees streamingdienst Videoland daalde naar 1,08 miljoen.

Streamingdiensten moeten meer investeren in Nederlandse producties

Streamingdiensten, als Netflix, Amazon Prime Video en Videoland, moeten 4,5% procent van hun omzet gaan investeren in Nederlandse producties.

Mocro Maffia-ster bezig met romantische serie voor Videoland 

Nasrdin Dchar, bekend van o.a. Mocro Maffia, heeft bevestigd te werken aan een romantische coming of age-serie voor Videoland.

Videoland gaat liveconcerten en sportevenementen uitzenden

De Nederlandse streamingdienst Videoland breidt haar aanbod flink uit met liveconcerten en sportevenementen.