Paramount+ kondigt plan aan voor 150 internationale Originals

Een jaar na de lancering van Paramount+ in de Verenigde Staten, lanceert morgen de streamingdienst in Groot-Brittannië en Ierland. De streamingdienst maakte ook bekend plannen te hebben om 150 Paramount+ Originals tegen 2025 te hebben geproduceerd. De dienst start in deze landen met 8.000 uur aan content.

Wereldwijde expansie Paramount

De wereldwijde uitbreiding van de streamingdienst werd voor het eerst aangekondigd in mei. Voor ongeveer 20 Europese landen, waaronder Nederland, is Paramount een joint venture gestart met Comcast. Samen komen zij met de streamingdienst SkyShowtime

Hoewel Paramount+ wordt beschouwd als een jongere streamingdienst dan zijn rivalen Disney+, HBO Max en Netflix, is het bedrijf vastbesloten om uit te breiden in grote internationale markten. De race voor wereldwijde dominantie van Amerikaanse streamingdiensten duurt namelijk voort.

Vorige week lanceerde Paramount+ in Zuid-Korea middels een samenwerking met TVING. Daarnaast staat de lancering in Italië, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland gepland voor het einde van 2022. Paramount+ wordt in Afrika en het Midden-Oosten in 2023 gelanceerd, evenals in India in samenwerking met Viacom 18.

Vergelijk video on demand services

Gerelateerde artikelen