PlayStation Portal komt uit op 15 november met een prijskaartje van € 220

Sony heeft bevestigd dat hun veelbesproken nieuwe apparaat, de PlayStation Portal, op 15 november in de winkels zal liggen. Met een prijs van 220 euro is dit geen goedkope gadget, maar de functionaliteiten lijken veelbelovend.

Meer dan een handheld: Verlengstuk van de PS5

Het apparaat, aangekondigd als een ‘remote player’, is ontworpen om naadloos PlayStation 5-games te streamen. Het is geen onafhankelijke handheld-console, maar fungeert meer als een extra scherm voor je PS5. Via wifi maakt de Portal verbinding met je console, waardoor je de actie rechtstreeks kunt streamen zonder een televisiescherm nodig te hebben.

Connectiviteit en bedieningselementen

Bluetooth-functionaliteit is opvallend afwezig, maar Sony compenseert dit door speciale oordopjes en een hoofdtelefoon aan te bieden die via het eigen platform kunnen worden aangesloten. Een 3,5mm audiojack is echter ook voorzien. Wat betreft bedieningselementen is er geen aparte controller vereist; de bedieningsknoppen zijn geïntegreerd aan de zijkanten van het apparaat.

Hideaki Nishino, Senior Vice President Platform Experience bij Sony, legt uit: “PlayStation Portal stelt je in staat om op afstand te schakelen tussen je PS5 en de Portal zelf. Het apparaat is compatibel met alle ondersteunde games die op je PS5 zijn geïnstalleerd en kan de adaptieve functies van de DualSense-controller repliceren, inclusief trillingen.”

Prestaties en Technische Specificaties

Wat betreft prestaties, het apparaat belooft minimale latency, mits er een stabiele internetverbinding van minimaal 5 Mbps beschikbaar is—15 Mbps wordt echter aanbevolen voor de beste ervaring. Het apparaat zelf lijkt op een PS5-controller die in tweeën is gesplitst met een 8-inch scherm in het midden. Het ondersteunt een resolutie van 1080p en een verversingssnelheid van 60 fps.

Het is belangrijk op te merken dat cloudstreaming niet wordt ondersteund; games moeten fysiek op je PS5-console zijn geïnstalleerd. Bovendien is een PlayStation Plus Premium-abonnement vereist om gebruik te maken van deze service.

Beschikbaarheid

Voor degenen die niet kunnen wachten om dit innovatieve stukje technologie in handen te krijgen, zijn de pre-orders gestart op 31 augustus. Met zo’n unieke set van mogelijkheden, maar ook enkele beperkingen, blijft het interessant om te zien hoe de markt zal reageren op de PlayStation Portal.

Gerelateerde artikelen