Sony verhoogt prijzen voor PlayStation Plus abonnementen: wat dit betekent voor gamers

Sony heeft onlangs de prijzen van zijn PlayStation Plus-jaarabonnementen verhoogd, wat de jaarlijkse kosten voor de service minder aantrekkelijk maakt dan voorheen. De wijzigingen zijn subtiel aangekondigd, verborgen in een bericht over de nieuwe games die in september aan PlayStation Plus zullen worden toegevoegd.

Nieuwe tarieven jaarabonnement PlayStation Plus

De nieuwe tarieven voor PlayStation Plus zijn als volgt:

  • PlayStation Plus Essential: Was €59,99 per jaar, nu €71,99 per jaar
  • PlayStation Plus Extra: Was €99,99 per jaar, nu €125,99 per jaar
  • PlayStation Plus Premium: Was €119,99 per jaar, nu €151,99 per jaar

De verklaring van Sony

Sony legde de prijsverhogingen uit door te stellen dat dit hen in staat stelt om “hoogwaardige games en extra waarde” te blijven bieden aan PlayStation Plus-leden. Deze verklaring kwam als een voetnoot onder de aankondiging van de gratis games die aan het platform worden toegevoegd.

Nog steeds voordeliger op jaarbasis, maar minder aantrekkelijk

Het is belangrijk om op te merken dat de jaarlijkse kosten voor de drie abonnementsniveaus nog steeds goedkoper zijn dan maandelijks of per kwartaal betalen. Echter, de relatieve besparing is nu verminderd. Ter vergelijking: een jaar van maandelijkse abonnementen zou respectievelijk ongeveer € 108, € 168 en € 204 kosten.

PlayStation Plus blijft een essentiële service voor gamers, met toegang tot online spelen en een selectie van gratis maandelijkse games. Bovendien biedt een upgrade naar hogere niveaus extra’s zoals een uitgebreide catalogus van PlayStation-klassiekers in het Premium-tier.

Lees hier meer over PlayStation Plus.

Gerelateerde artikelen van PlayStation Plus