Sonos presenteert Move 2

Geschatte leestijd: 2 minuten

Vier jaar na de lancering van hun eerste draagbare luidspreker, de Move, heeft Sonos een nieuwe versie op de markt gebracht: de Move 2. Hoewel de oorspronkelijke Move overwegend positieve beoordelingen ontving, waren er ook enkele kritiekpunten, waaronder de prijs, de draagbaarheid en de batterijduur.

Move 2 goede stap voorwaarts?

Met de Move 2 lijkt Sonos te luisteren naar enkele van deze zorgen, hoewel de prijs helaas niet is veranderd. De nieuwe speaker heeft een winkelprijs van € 499, terwijl het vorige model nog steeds verkrijgbaar is voor de oorspronkelijke prijs.

Het meest goede nieuws is de verbeterde batterijduur. De nieuwe toevoeging aan de Sonos-familie belooft maar liefst 24 uur batterijduur, meer dan een verdubbeling van de 11 uur die het origineel bood.

Sonos Move 2
Afbeelding van Sonos

Andere interessante nieuwe functies zijn de overstap van mono naar stereo geluidsweergave, nieuwe touch-bedieningselementen en een USB-C-poort. Deze USB-C-poort maakt zowel line-in mogelijk (een functie die ontbreekt bij speakers zoals de HomePod) als het opladen van externe apparaten.

Net als zijn voorganger is de Move 2 IP56 waterbestendig en beschikt het over een ingebouwde microfoonarray voor Trueplay automatische geluidsafstemming en spraakbesturing. Het apparaat biedt ook de mogelijkheid om te koppelen met een andere Move 2 voor een rijker stereo-effect. Helaas is model 2 niet met het eerste model te koppelen.

Releasedatum Sonos Move 2

De Move 2 wordt op 20 september gelanceerd in 32 regio’s, waaronder de Nederland, VS, Canada, het VK en Australië. Er zijn ook plannen om de luidspreker in India, Japan en China uit te brengen, maar een exacte datum is nog niet bekendgemaakt.

De Sonos Move 2 is een ideale luidspreker voor het luisteren naar muziek via één van de vele streamingdiensten. Vergelijk hier alle muziekstreamingdiensten.

Gerelateerde artikelen

Bron

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp