Spotify neemt Heardle over

Spotify heeft dinsdag bekendgemaakt dat het triviagame Heardle heeft overgenomen, de muziekversie van Wordle. De muziekstreamingdienst Spotify ziet Heardle niet alleen als een leuk spel, maar ook als een tool om muziek te ontdekken.

De muziekversie van Wordle

Heardle is een populair spel dat dagelijks door velen wordt gespeeld. De app kiest een willekeurig nummer uit een groep van de meest gestreamde nummers van de afgelopen 10 jaar en speelt een fragment van het intro af. Dan is het aan jou om te raden welk liedje het is.

Je hebt vervolgens zes keer om te raden en bij elke fout krijg je ieder keer een paar seconden meer van de intro van het nummer te horen. Dit werkt dus net zoals de app Wordle. De muziekgame is gemaakt door de digitale productiestudio Omaske.

“We zijn altijd op zoek naar innovatieve en speelse manieren om muziekontdekking te verbeteren en artiesten te helpen nieuwe fans te bereiken. Heardle heeft bewezen een hele leuke manier te zijn om miljoenen fans in contact te brengen met nummers die ze kennen en liefhebben en met nieuwe nummers. Verder is het een manier om met hun vrienden te vechten wie de beste muzikale kennis heeft.”
Jeremy Erlich, Global Head of Music bij Spotify
Tweet

Op dit moment is de game niet in Nederland te spelen. We vermoeden dat vanwege de overname door Spotify dit in de toekomst gaat veranderen. Het spel Heardle gaat ondanks de overname niet veel veranderen en blijft ook gratis te gebruiken.

Spotify wil de app en website van de game grotendeels hetzelfde houden. De dienst verandert alleen dat aan het einde van de game de nummers volledig te streamen zijn via Spotify en heeft het logo een nieuwe lettertype gekregen. Wel heeft de streamingdienst laten weten Heardle in de toekomst meer in de Spotify app te willen integreren. Meer informatie hierover heeft de muziekstreamingdienst niet vrijgegeven.

De muziekgame Heardle is niet beschikbaar in Nederland
De muziekgame Heardle is niet beschikbaar in Nederland

Gerelateerde artikelen over Spotify

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp