Spotify breidt het publiceren van videopodcasts uit naar nog zes landen

De muziekstreamingdienst Spotify breidt de mogelijkheid om podcasts met video te publiceren uit in zes nieuwe landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Brazilië en Mexico. Het zijn de eerste niet Engelstalige landen, want eerder introduceerde dienst de service al in de VS, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en het VK.

“De nieuwe landen beschikken over een grote podcast-makersgemeenschap, die interesse hebben getoond voor nieuwe manieren om podcasts te maken en te ervaren. Makers van podcasts met video krijgen nu toegang tot Spotify’s publiek over de hele wereld, terwijl makers van podcasts met alleen audio kunnen gaan experimenteren met video en content kunnen leveren waarmee ze zich nog meer kunnen verbinden met hun publiek “

De video podcast tool is door Spotify langzaam beschikbaar gemaakt voor een grotere groep podcastmakers. Nadat het bedrijf de videotool in 2020 in een beperkte test had geïntroduceerd, rolde Spotify in 2021 de tool uit voor een aantal makers via zijn Anchor-platform.

Spotify werkt hard om van podcasts een commercieel succes van te maken. De streamingdienst investeerde al meer dan 1 miljard dollar aan podcastgerelateerde overnames. Vorige maand zei CEO Daniel Ek tijdens een investeerdersdag dat het bedrijf in investeringsmodus zit voor podcasts, want het gelooft dat podcasts een flink potentieel hebben. Onlangs lanceerde de dienst een test, waarmee rechtstreeks podcasts kunnen worden gemaakt vanuit de hoofdapp.

Gerelateerde artikelen van Spotify