Spotify zet mes in personeelsbestand van Podcast-team

Spotify heeft bekendgemaakt dat bij twee van de vier podcaststudio’s van Spotify in de Verenigde Staten zo’n vijf procent van de banen gaat verdwijnen. Het gaat om personeel bij de studio’s Parcast en Gimlet. De teams bij Spotify Studios en The Ringer blijven intact.

De muziekstreamingdienst heeft het dienst niet zelf naar buiten gebracht. De website Techcrunch vernam het nieuws en ontdekte ook dat er een aantal podcasttitels gaan verdwijnen. Zeer waarschijnlijk presteerden deze podcasts onvoldoende en is het personeel van deze titels overbodig. Voor een aantal medewerkers van Parcast en Gimlet wordt intern een nieuwe baan gezocht.

Spotify produceert zelf ruim 500 podcasts en biedt in totaal 4,4 miljoen podcasts aan via hun audioplatform. Om het aanbod van Podcasts uit te breiden nam Spotify de bedrijven The Ringer, Parcast en Gimlet over. Deze bedrijven zijn nu afdelingen binnen de podcast divisie van de muziekstreamingdienst.

Lees hier meer over de muziekstreamingdienst Spotify.

Gerelateerde artikelen over Spotify

Spotify verhoogt toelatingseisen voor advertentieprogramma

Per 1 oktober voert Spotify belangrijke wijzigingen door in zijn beleid voor het plaatsen van advertenties in podcasts.

Spotify verhoogt haar prijzen & flinke groei in abonnees

Muziekstreamingdienst Spotify heeft aangekondigd de maandelijkse abonnementskosten te verhogen.

Spotify en YouTube beheersen podcastmarkt in Nederland

In Nederland is Spotify de topkeuze voor het beluisteren van podcasts, met YouTube op de tweede plaats.

Spotify verwijdert duizenden AI gegenereerde nummers

Spotify heeft tienduizenden nummers gemaakt door AI-startup Boomy verwijderd nadat Universal Music verdachte streamingactiviteiten meldde.