Spotify zet mes in personeelsbestand van Podcast-team

Spotify heeft bekendgemaakt dat bij twee van de vier podcaststudio’s van Spotify in de Verenigde Staten zo’n vijf procent van de banen gaat verdwijnen. Het gaat om personeel bij de studio’s Parcast en Gimlet. De teams bij Spotify Studios en The Ringer blijven intact.

De muziekstreamingdienst heeft het dienst niet zelf naar buiten gebracht. De website Techcrunch vernam het nieuws en ontdekte ook dat er een aantal podcasttitels gaan verdwijnen. Zeer waarschijnlijk presteerden deze podcasts onvoldoende en is het personeel van deze titels overbodig. Voor een aantal medewerkers van Parcast en Gimlet wordt intern een nieuwe baan gezocht.

Spotify produceert zelf ruim 500 podcasts en biedt in totaal 4,4 miljoen podcasts aan via hun audioplatform. Om het aanbod van Podcasts uit te breiden nam Spotify de bedrijven The Ringer, Parcast en Gimlet over. Deze bedrijven zijn nu afdelingen binnen de podcast divisie van de muziekstreamingdienst.

Lees hier meer over de muziekstreamingdienst Spotify.

Gerelateerde artikelen over Spotify

Daling in podcastluisteraars in Nederland

Uit het 8e Podcast Monitor van Markteffect blijkt dat 46% van de Nederlanders wel eens naar podcasts luisteren.

Spotify bereikt 205 miljoen betalende abonnees

In de laatste drie maanden van 2022 heeft Spotify er 10 miljoen Premium-klanten bijgekregen.

Winnaars Dutch Podcast Awards 2022 bekend

Gisterenavond zijn de Dutch Podcast Awards 2022 uitgereikt. De podcast Achter Gesloten Deuren, geproduceerd door het Financieele Dagblad, ging met de hoofdprijs aan de haal.

Premiumdienst Spotify Platinum aanstaande

Het lijkt erop dat Spotify binnenkort een premiumdienst met Hifi-audiokwaliteit gaat lanceren, namelijk Spotify Platinum.