Spotify zet mes in personeelsbestand van Podcast-team

Spotify heeft bekendgemaakt dat bij twee van de vier podcaststudio’s van Spotify in de Verenigde Staten zo’n vijf procent van de banen gaat verdwijnen. Het gaat om personeel bij de studio’s Parcast en Gimlet. De teams bij Spotify Studios en The Ringer blijven intact.

De muziekstreamingdienst heeft het dienst niet zelf naar buiten gebracht. De website Techcrunch vernam het nieuws en ontdekte ook dat er een aantal podcasttitels gaan verdwijnen. Zeer waarschijnlijk presteerden deze podcasts onvoldoende en is het personeel van deze titels overbodig. Voor een aantal medewerkers van Parcast en Gimlet wordt intern een nieuwe baan gezocht.

Spotify produceert zelf ruim 500 podcasts en biedt in totaal 4,4 miljoen podcasts aan via hun audioplatform. Om het aanbod van Podcasts uit te breiden nam Spotify de bedrijven The Ringer, Parcast en Gimlet over. Deze bedrijven zijn nu afdelingen binnen de podcast divisie van de muziekstreamingdienst.

Lees hier meer over de muziekstreamingdienst Spotify.

Gerelateerde artikelen over Spotify

Amerikaanse Spotify-abonnees krijgen nu ook toegang tot luisterboeken-collectie

Spotify heeft bekendgemaakt dat het Premium abonnees in de Verenigde Staten nu de mogelijkheid biedt om per maand 15 uur naar audioboeken te luisteren.

Spotify werkt aan de lancering van een ‘Superpremium’ dienst

Spotify lijkt volgens geruchten zich klaar te stomen voor de lancering “Superpremium” dienst.

Premium leden van Spotify krijgen toegang tot luisterboeken

Spotify heeft aangekondigd dat Premium-abonnees toegang krijgen tot een collectie van audioboeken.

Spotify introduceert transcripties voor podcasts

Voor de momenten dat je geen koptelefoon bij de hand hebt maar geen aflevering wilt missen, komt Spotify met een oplossing.