Spotify zet mes in personeelsbestand van Podcast-team

Spotify heeft bekendgemaakt dat bij twee van de vier podcaststudio’s van Spotify in de Verenigde Staten zo’n vijf procent van de banen gaat verdwijnen. Het gaat om personeel bij de studio’s Parcast en Gimlet. De teams bij Spotify Studios en The Ringer blijven intact.

De muziekstreamingdienst heeft het dienst niet zelf naar buiten gebracht. De website Techcrunch vernam het nieuws en ontdekte ook dat er een aantal podcasttitels gaan verdwijnen. Zeer waarschijnlijk presteerden deze podcasts onvoldoende en is het personeel van deze titels overbodig. Voor een aantal medewerkers van Parcast en Gimlet wordt intern een nieuwe baan gezocht.

Spotify produceert zelf ruim 500 podcasts en biedt in totaal 4,4 miljoen podcasts aan via hun audioplatform. Om het aanbod van Podcasts uit te breiden nam Spotify de bedrijven The Ringer, Parcast en Gimlet over. Deze bedrijven zijn nu afdelingen binnen de podcast divisie van de muziekstreamingdienst.

Lees hier meer over de muziekstreamingdienst Spotify.

Gerelateerde artikelen over Spotify

Premiumdienst Spotify Platinum aanstaande

Het lijkt erop dat Spotify binnenkort een premiumdienst met Hifi-audiokwaliteit gaat lanceren, namelijk Spotify Platinum.

Spotify zet mes in personeelsbestand van Podcast-team

Spotify heeft bekendgemaakt dat bij twee van de vier podcaststudio’s van Spotify zo’n vijf procent van de banen gaat verdwijnen.

Aantal abonnees Spotify blijft groeien

Uit de kwartaalcijfers blijkt dat het aantal abonnees van Spotify in een jaar tijd van 165 miljoen naar 188 miljoen is gestegen.

Spotify neemt Heardle over

Spotify heeft dinsdag bekendgemaakt dat het Heardle heeft overgenomen, de muziekversie van Wordle. Lees hier meer.