2,9 miljard omzet Xbox Game Pass & uiterlijk gaming stick bekend?

Xbox Game Pass genereerde in 2021 een omzet van 2,9 miljard dollar. Officieel maakt Microsoft nooit bekend wat de exacte resultaten van haar abonnementsdienst Xbox Game Pass, maar nu zijn deze cijfers opgedoken in een rapport van Administrative Council for Economic Defence (CADE) van Brazilië.

Het rapport van de CADE is opgesteld vanwege de gewenste overname van Activision Blizzard door Microsoft. Uit het rapport blijkt dat deze omzet zelf door Microsoft is aangeleverd. Een belangrijk detail hierbij is wel dat het enkel om de omzet van Game Pass op de console is. De omzet van de abonnementsdienst op de pc is hier bij niet opgeteld.

Prototype streaming stick Project Keystone

Het is al even bekend dat Microsoft werkt aan een streaming stick waarmee games zonder tussenkomst van een console op een tv gespeeld kunnen worden. De stick draagt de naam Project Keystone. Phill Spencer plaatste een tweet over het aanstaande jubileum van de Fallout-franchise. In de tweet is een foto toegevoegd, waarop een klein Xbox-apparaatje te zien is. Het vermoeden was snel dat dit mogelijk de nieuwe gaming stick van Xbox is.

Xbox heeft echter snel een einde gemaakt aan deze speculaties. Het bedrijf zegt dat het om een oude prototype van Project Keystone gaat. Het techbedrijf maakte eerder dit jaar al bekend de koers voor de stick te hebben gewijzigd. Het apparaat in tweet van Spencer blijkt dus een prototype te zijn van de periode voordat deze koerswijziging genomen is.

Gerelateerde artikelen over Xbox Game Pass

Microsoft wint rechtszaak van FTC over overname Activision Blizzard

Microsoft heeft de rechtszaak omtrent de overname van game-uitgever Activision Blizzard tegen Federal Trade Commission gewonnen.

Prijzen Xbox Game Pass gestegen

De prijzen van Xbox Game Pass zijn wereldwijd gestegen, inclusief Nederland. Deze prijsverhoging was vorige maand al aangekondigd.

Overname van Activision Blizzard door Microsoft geblokkeerd

De belangrijkste Britse mededingingsautoriteit blokkeerde woensdag Microsofts overname van videogame-uitgever Activision Blizzard.

PC Game Pass nu beschikbaar in 40 nieuwe landen

Deze week heeft Xbox het aantal landen waar PC Game Pass beschikbaar is uitgebreid met 40.
auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp