2,9 miljard omzet Xbox Game Pass & uiterlijk gaming stick bekend?

Xbox Game Pass genereerde in 2021 een omzet van 2,9 miljard dollar. Officieel maakt Microsoft nooit bekend wat de exacte resultaten van haar abonnementsdienst Xbox Game Pass, maar nu zijn deze cijfers opgedoken in een rapport van Administrative Council for Economic Defence (CADE) van Brazilië.

Xbox Game Pass Ultimate

Het rapport van de CADE is opgesteld vanwege de gewenste overname van Activision Blizzard door Microsoft. Uit het rapport blijkt dat deze omzet zelf door Microsoft is aangeleverd. Een belangrijk detail hierbij is wel dat het enkel om de omzet van Game Pass op de console is. De omzet van de abonnementsdienst op de pc is hier bij niet opgeteld.

Prototype streaming stick Project Keystone

Het is al even bekend dat Microsoft werkt aan een streaming stick waarmee games zonder tussenkomst van een console op een tv gespeeld kunnen worden. De stick draagt de naam Project Keystone. Phill Spencer plaatste een tweet over het aanstaande jubileum van de Fallout-franchise. In de tweet is een foto toegevoegd, waarop een klein Xbox-apparaatje te zien is. Het vermoeden was snel dat dit mogelijk de nieuwe gaming stick van Xbox is.

Xbox heeft echter snel een einde gemaakt aan deze speculaties. Het bedrijf zegt dat het om een oude prototype van Project Keystone gaat. Het techbedrijf maakte eerder dit jaar al bekend de koers voor de stick te hebben gewijzigd. Het apparaat in tweet van Spencer blijkt dus een prototype te zijn van de periode voordat deze koerswijziging genomen is.

Gerelateerde artikelen over Xbox Game Pass

Gaat de overname Activision Blizzard door Microsoft nog door?

De overname van Activision Blizzard door Microsoft lijkt gevaar in. Amerikaanse toezichthouder overweegt een rechtszaak.

Gratis Apple TV+ & Apple Music bij Xbox Game Pass

Microsoft heeft een nieuwe extra aan Xbox Game Pass Ultimate toegevoegd, namelijk een gratis proefperiode voor Apple TV+ en voor Apple Music.

2,9 miljard omzet Xbox Game Pass & uiterlijk gaming stick bekend?

Xbox Game Pass genereerde in 2021 een omzet van 2,9 miljard dollar. Uiterlijk Xbox gaming stick bekend? Lees het hier.

Microsoft test familie abonnement voor Xbox Game Pass

Microsoft heeft bekendgemaakt dat ze een soort familieabonnement voor Xbox Game Pass Ultimate aan het testen zijn.