Netflix vervroegt introductie goedkoper abonnement

Het lijkt erop dat we sneller dan verwacht het goedkopere abonnement met advertenties van Netflix gaan zien. Volgens de website Variety heeft de streamingdienst de introductie van het nieuwe abonnement vervroegd naar 1 november dit jaar. In eerste instantie werd verwacht dat het goedkopere abonnement begin 2023 zal verschijnen.

Netflix heeft het abonnement vervroegd vanwege de introductie van een vergelijkbaar abonnement van Disney Plus. Het goedkopere abonnement met advertenties van Disney verschijnt op 8 december. Om de concurrentie dus voor te zijn komt Netflix nu eerder met het nieuwe abonnement.

Het nieuwe abonnement verschijnt volgens Variety op 1 november in onder meer de landen de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Andere landen zullen in het begin van 2023 volgen.

Het nieuwe abonnement gaat in de VS tussen de 7 en 9 dollar kosten. Daarnaast heeft het abonnement een paar functies minder. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om series en film te downloaden om deze offline te kunnen bekijken. Daarnaast is waarschijnlijk niet alle content beschikbaar met het goedkopere abonnement.

Vergelijk video on demand aanbieders

Gerelateerde artikelen over Netflix

Netflix opent online sportschool met lancering van Nike Training Club-lessen

Netflix breidt haar aanbod uit met fitness content. Nike Training Club komt naar de streamingdienst.

Netflix rolt functie uit om account op meerdere apparaten te beheren

Netflix heeft een nieuwe functie toegevoegd, waarmee een abonnee makkelijker kan beheren via welke apparaten gebruikgemaakt wordt van zijn of haar account. De nieuwe functie is toegevoegd aan de account instellingen van de streamingdienst. Netflix zegt dat ze nieuwe functie uitrollen om het makkelijker te maken voor aankomende vakanties en feestdagen. Zeer waarschijnlijk is een …

Lees meer

Nieuw Netflix-abonnement ondersteunt Apple TV niet

Het nieuwe Netflix abonnement, dat nog niet in Nederland beschikbaar is, biedt echter geen ondersteuning voor Apple TV.

Netflix mag gewoon geld vragen voor gebruik buiten huishouden

Netflix mag gewoon extra kosten vragen voor gebruik streamingdienst buiten huishouden. Alleen op reis mogen er geen extra kosten zijn.