Netflix vervroegt introductie goedkoper abonnement

Het lijkt erop dat we sneller dan verwacht het goedkopere abonnement met advertenties van Netflix gaan zien. Volgens de website Variety heeft de streamingdienst de introductie van het nieuwe abonnement vervroegd naar 1 november dit jaar. In eerste instantie werd verwacht dat het goedkopere abonnement begin 2023 zal verschijnen.

Netflix heeft het abonnement vervroegd vanwege de introductie van een vergelijkbaar abonnement van Disney Plus. Het goedkopere abonnement met advertenties van Disney verschijnt op 8 december. Om de concurrentie dus voor te zijn komt Netflix nu eerder met het nieuwe abonnement.

Het nieuwe abonnement verschijnt volgens Variety op 1 november in onder meer de landen de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Andere landen zullen in het begin van 2023 volgen.

Het nieuwe abonnement gaat in de VS tussen de 7 en 9 dollar kosten. Daarnaast heeft het abonnement een paar functies minder. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om series en film te downloaden om deze offline te kunnen bekijken. Daarnaast is waarschijnlijk niet alle content beschikbaar met het goedkopere abonnement.

Vergelijk video on demand aanbieders

Gerelateerde artikelen over Netflix

Netflix onthult verhaalgedreven games met Netflix Stories

Netflix lanceert een nieuwe gamelijn: Netflix Stories. Deze games zijn sterk verhaalgedreven en vragen weinig snelle actie van de speler.

Netflix zet eerste stappen in gaming via tv en computer

Netflix is gestart met het testen van zijn games op TV’s en computers in Canada en het VK.

Netflix ziet forse abonneegroei na aanpak van wachtwoorddeling

Netflix ziet sterke groei in abonnees na strengere aanpak van wachtwoordfraude.

HBO Max duwt Disney+ van het podium in de VS

In de VS is HBO Max Disney+ voorbijgestreefd, maar Netflix blijft tweede. Amazon Prime Video is echter de meest populaire streamingservice.