Abonneebestand Netflix blijft groeien

Netflix heeft haar kwartaalcijfers van het vierde kwartaal van 2022 bekendgemaakt. Het aantal abonnees van de streamingdienst groeide in het laatste kwartaal van 2022 met 7,7 miljoen. Door deze groei komt het totaal aantal mensen met een abonnement op Netflix op 231 miljoen.

De populariteit van de series Wednesday, Monster: The Jeffrey Dahmer Story, Stranger Things en de docureeks over de Britse prins Harry en Meghan waren redenen voor groei van het abonneebestand. Mede door de groei van het aantal leden groeide de omzet van Netflix ook.

In het vierde kwartaal behaalde de streamingdienst een omzet van 7,9 miljard dollar, wat een stijging van 2% is vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 55 miljoen dollar. Al deze cijfers zijn een mooi eind van een moeilijk jaar, waarbij in de eerste twee kwartalen zelfs het abonneebestand kromp.

Goedkoper abonnement & subaccounts

Om het aantal klanten te laten blijven groeien heeft Netflix verschillende initiatieven opgezet. In november lanceerde de streamingdienst in twaalf landen een goedkoper abonnement met advertenties. Dit nieuwe abonnement is nog niet in Nederland beschikbaar, maar volgens de streamingdienst zijn de eerste resultaten positief.

Ook wil de videodienst het moeilijker maken voor abonnees om wachtwoorden te delen met mensen buiten het eigen huishouden. Een initiatief hiervoor is dat mensen hun account kunnen blijven delen middels het aanschaffen van een subaccount voor een lager bedrag dan een normaal account.

Verder maakte Netflix bekend dat mede-oprichter Reed Hastings stopt als co-topman. Hastings blijft actief bij de streamingdienst, maar voortaan als uitvoerend voorzitter. De oude functie van Hastings wordt overgenomen door Ted Srandos en Greg Peters.

Lees hier meer over de streamingdienst Netflix.

Gerelateerde artikelen over Netflix