Abonnementsprijs HBO Max stijgt in Amerika

HBO Max verhoogt de prijs van het reclamevrije maandabonnement in de VS van $14,99 naar $15,99. De prijsverhoging gaat onmiddellijke in voor nieuwe abonnees. Het is de eerste keer dat de streamingdienst haar prijs verhoogt sinds de lancering in mei 2020.

Huidige abonnees zullen de prijsverhoging merken vanaf de volgende factureringscyclus. De kosten van het abonnement met reclames worden niet verhoogd. Het is onbekend of we in Nederland ook binnenkort een prijsstijging van het HBO Max abonnement gaan zien.

The Last of Us

De prijsverhoging komt een paar dagen voor het uitbrengen van HBO Max’s langverwachte “The Last of Us” tv-verfilming op 15 januari. De lancering van de serie wordt gezien als een manier voor HBO Max om fans van de populaire game te overtuigen een abonnement te nemen op de streamingdienst.

Verder werkt het moederbedrijf Warner Bros. Discovery aan de fusie tussen HBO Max en Discovery Plus. De fusie moet in Amerika in 2023 plaatsvinden. De nieuwe streamingdienst krijgt zeer waarschijnlijk de naam Max.

Lees hier meer over de streamingdienst HBO Max.

Gerelateerde artikelen over HBO Max

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp