Gamebeurs E3 is afgelast

De Electronic Entertainment Expo (E3), een van de grootste en meest invloedrijke gaming-evenementen ter wereld, is afgelast. De organisatoren van het evenement hebben deze beslissing genomen omdat er simpelweg onvoldoende belangstelling was om het evenement uit te voeren op een manier die de omvang, kracht en impact van de industrie zou weerspiegelen.

E3, dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt en als lanceerplatform dient voor nieuwe videogames en gaminghardware, zou oorspronkelijk in juni plaatsvinden. In plaats daarvan zullen uitgevers en ontwikkelaars nu hun eigen digitale evenementen en presentaties organiseren om hun aankondigingen en updates te delen.

De afgelasting van E3 markeert een belangrijke verandering in de gaming-industrie, aangezien het evenement sinds 1995 een belangrijke rol heeft gespeeld bij het vormgeven van trends en het verbinden van ontwikkelaars, uitgevers en fans. Hoewel het evenement in 2020 en 2021 ook werd geannuleerd vanwege de pandemie, vond er in die jaren wel een online-versie plaats. Dit jaar is er echter geen online alternatief gepland.

Het is nog onduidelijk of E3 in de toekomst zal terugkeren als fysiek evenement, maar de afgelasting van dit jaar roept vragen op over de relevantie van dergelijke grootschalige bijeenkomsten in een tijdperk waarin digitale communicatie en presentaties steeds belangrijker worden. In het persbericht over het annuleren valt te lezen dat ReedPop en de ESA zullen blijven samenwerken aan “toekomstige E3-evenementen,

Vergelijk cloud gaming services & gamediensten