Disney+; wat gaat de streamingdienst van Disney brengen?

Disney+ (Disney plus), streamingdienst van Disney, ziet in 2019 zijn levenslicht, maar wat betekent dit voor andere streamingdiensten op de markt? En wat kunnen we verwachten van Disney+? Welke content gaan we zien? En wat zijn de kosten van Disney+?

Aanbod films & series Disney+

Zoals iedereen wel weet is Disney eigenaar van veel film en serie licenties. Uiteraard zullen deze licenties voor diverse films en series gebruikt worden. Disney is bijvoorbeeld eigenaar van de Star Wars, Marvel, Pixxar licenties. Maar naast deze licenties beschikt Disney bijvoorbeeld ook over National Geographic, Disney Channel en Sportzender ESPN.

Overigens zet Disney met de streamingdienst niet alleen in op nieuwe content. Disney maakt op haar streamingdienst ook veel ‘oude’ content beschikbaar. Dus oude Disney afleveringen zijn straks weer terug te kijken via Disney+.

De komst de streamingdienst van Disney betekent zeer waarschijnlijk ook dat concurrent streamingdiensten, zoals Netflix en Hulu, content moeten gaan verwijderen. Concurrenten moeten dus zeer waarschijnlijk zelf nieuwe films en series maken gaan maken.

Welke content is in ontwikkeling voor de streamingdienst van Disney?

Door de vele licenties van Disney hebben ze veel mogelijkheden voor nieuwe content voor Disneys Plus. Op dit moment is duidelijk dat er o.a. gewerkt wordt aan een liveaction Marvel-serie met de schurk Loki in de hoofdrol en aan een Star Wars prequelserie gebaseerd op Roque One. Maar er is nog veel meer content onderweg naar de streamingdienst van Disney, namelijk:

  • Nieuw seizoen The Clone Wars
  • The Mandalorian (Jon Favreau)
  • Liveactionserie Star Wars
  • Comedy-drama High Fidelity
  • High School Music serie
  • Documentaire Ink & Paint
  • Meerdere Marvel-series
  • Muppet-show
  • Documentaire Walt Disney Imagineering

En ook de volgende films zijn exclusief voor de streamingdienst van Disney in ontwikkeling: Lady and the Tramp, Magic Camp, Noelle, Stargirl, Timmy Failure, Togo, 29 Dates, 3 Men and a Baby, Don Quixote, Father of the Bride, Flora & Ulysses, Honey I Shrunk the Kids, The Paper Magician, The Parent Trap, Peter Pan,

Nadat films van Disney uit de bioscoop verdwijnen, zijn ze ook direct te kijken op de streamingdienst van Disney. Oftewel de aankomende Lion King film is na de periode in de bioscoop ook beschikbaar op Disney+.

Meer Disney licenties

Naast de al bestaande licenties van Disney werkt het bedrijf van Mickey Mouse op dit moment ook aan een overname van de film- en tvtakken van FOX. Door deze overname krijgt Disney ook de licentie van o.a. de Simpsons en The X-men in handen. Na deze overname werd ook vrij snel duidelijk dat de Simpson serie ook op Disney+ te volgen zal zijn.

streamingdienst disney - kosten streamingdienst disney - disney streaming nederland - disney streaming release date

Lancering Disney+ in november 2019

Disney heeft bekendgemaakt dat de streamingdienst van Disney op 17 november 2019 haar lancering beleefd. De streamingdienst van Disney verschijnt op deze datum in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten.

Disney streaming Nederland

In een reactie laat Disney weten plan te zijn Disney+ in de zomer van 2020 in Europa te lanceren. Oftewel wij in Nederland moeten nog even wachten op de streamingdienst van Disney. Wel zijn er geruchten dat Disney al testen voor hun streaming service gedaan heeft in Nederland.

Kosten Disney streamingdienst

Disney liet al snel weten dat de Disney+ significant minder moest gaan kosten dan Netflix. Disney lijkt zich hier ook aan te houden. Bij de lancering zijn de kosten voor Disney’s streamingdienst 7 dollar per maand. Kies je direct voor een jaarabonnement dan bedragen de kosten slechts 70 dollar per jaar.

Een reden van de lagere prijs is dat bij de start van de streamingdienst minder content beschikbaar zal zijn, dan op de platformen van concurrenten. De prijs van de film streamingdienst zal naarmate er meer films en series beschikbaar zijn verhoogd worden.

Film streamingdiensten vergelijken

Jelco Haverkamp