Disney+ (Disney Plus); alle ins en outs van de streamingdienst van Disney op een rij

Disney+ (Disney Plus), streamingdienst van Disney, is sinds 12 november in Nederland beschikbaar. Disney’s streamingdienst werd met veel media aandacht gelanceerd en lijkt mede hierdoor direct een groot aandeel in de markt van streamingdiensten te bemachtigen.

Wat zijn verschillen tussen Disney Plus en de andere streamingdiensten op de markt? En wat kan je verwachten van Disney+? Welke content biedt de streamingdienst? En wat zijn de maandelijkse kosten van Disney+? En wanneer komt streamingdienst naar België?

In dit artikel vind je antwoorden op al deze vragen over Disney Plus.

Aanbod films & series Disney+

Zoals iedereen wel weet is Disney eigenaar van veel film en serie licenties. Uiteraard zullen deze licenties voor diverse films en series gebruikt worden. Disney is bijvoorbeeld eigenaar van de Star Wars, Marvel, Pixxar licenties. Maar naast deze licenties beschikt Disney bijvoorbeeld ook over National Geographic, Disney Channel en Sportzender ESPN.

Overigens zet Disney met de streamingdienst niet alleen in op nieuwe content. Disney maakt op haar streamingdienst ook veel ‘oude’ content beschikbaar. Dus oude Disney afleveringen zijn straks weer terug te kijken via Disney+. Tijdens de lancering van Disney’s streamingdienst beschikt de service over ongeveer 500 titels. Dit is een stuk minder dan op Netflix of Videoland.

De komst de streamingdienst van Disney betekende ook dat concurrent streamingdiensten, zoals Netflix en Amazon Prime, films en series moesten gaan verwijderen. Wil je weten welke films en serie er beschikbaar zijn voor de streamingdienst van Disney in Nederland? Dat kan via dit handige overzicht.

video-on-demand-onderzoek

The Mandalorian hitnummer voor de streamingdienst van Disney

Disney beschikt over vele licenties en gebruikt deze dan ook voor het ontwikkelen van (nieuwe) content voor Disney Plus. Met één van hun eigen licenties scoorde de streamingdienst direct een grote hit. De serie Star Wars: The Mandalorian was een enorm succes en de serie lokte ook gigantisch veel abonnees naar Disney’s streamingdienst. Maar de bedenker van o.a. Mickey Mouse gebruikt niet alleen de Star Wars licentie voor hun streamingdienst. De onderstaande series zijn op dit moment te kijken via Disney Plus of zijn nog in ontwikkeling:

 • Nieuw seizoen The Clone Wars
 • The Mandalorian (Jon Favreau)
 • Liveactionserie Star Wars
 • Comedy-drama High Fidelity
 • High School Music serie
 • Documentaire Ink & Paint
 • Meerdere Marvel-series
 • Muppet-show
 • Documentaire Walt Disney Imagineering

En ook de volgende films zijn exclusief voor de streamingdienst van Disney in ontwikkeling: Lady and the Tramp, Magic Camp, Noelle, Stargirl, Timmy Failure, Togo, 29 Dates, 3 Men and a Baby, Don Quixote, Father of the Bride, Flora & Ulysses, Honey I Shrunk the Kids, The Paper Magician, The Parent Trap, Peter Pan,

Nadat films van Disney uit de bioscoop verdwijnen, zijn ze ook direct te kijken op de streamingdienst van Disney. Oftewel de aankomende Lion King film is na de periode in de bioscoop ook beschikbaar op Disney+.  Vanaf 14 oktober 2019 is ook de film Captain Amerika via Disney+ te bekijken.

Meer Disney licenties

Naast de al bestaande licenties van Disney heeft het bedrijf van Mickey Mouse ook de film- en tvtakken van FOX overgenomen. Door deze overname heeft Disney ook de licentie van o.a. de Simpsons en The X-men in handen gekregen. Na deze overname werd ook vrij snel duidelijk dat de Simpson serie ook op Disney+ te volgen zal zijn.

Star

Op 23 februari krijgt de streamingdienst een uitbreiding genaamd Star. Deze uitbreiding brengt meer series, films en shows voor volwassen. In eerste instantie wilde Disney de streamingdienst volledig kindvriendelijk houden, maar het mediabedrijf is nu van deze visie afgestapt.

De uitbreiding Star brengt content van productiebedrijven als 21st Century Fox, ABC, Freeform, FX en Searchlight naar de streamingdienst. Wil je meer weten over deze uitbreiding? Wij schreven een uitgebreid artikel over Disney Plus Star.

Offline films en series kijken

In vergelijking met andere streamingdiensten is met bij Disney+ mogelijk om alle films en series offline te bekijken. Bij elke film of serie staat aan de rechterkant van de app een downloadknop. Klik hierop en de content wordt automatisch gedownload naar je apparaat. Nu kun je de film of serie rustig kijken in een vliegtuig of in gebieden met een slechtere internetverbinding.

streamingdienst disney - kosten streamingdienst disney - disney streaming nederland - disney streaming release date

Lancering Disney+ in november 2019

In augustus 2019 maakte Walt Disney bekend dat de streamingdienst van Disney op 12 november 2019 haar lancering beleefd. De streamingdienst van Disney verscheen op deze datum naast in de Verenigde Staten en Canada ook in Nederland.  Disney+ verscheen een paar dagen later op 19 november ook in Nieuw Zeeland, Australië en Puerto Rico. Disney maakte bekend dat ze wereldwijd distributieovereenkomsten hebben gesloten met Apple, Google, Microsoft, Roku en Sony om de app van Disney+ te verspreiden.

Bekijk de launchtrailer van de streamingdienst van Disney hieronder:

Disney streaming Nederland/ Disney Plus Nederland

Nederland was het eerste Europese landen waar de streamingdienst van Disney werd gelanceerd. Disney verwacht binnen 2 jaartijd Disney+ ook in andere (Europese) landen gelanceerd te hebben. Zo werd op 24 maart de video on demand service gelanceerd in Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Het kwam niet uit de lucht vallen dat Nederland bij de landen hoort waar de streamingdienst voor het beschikbaar was, want eerder waren er al geruchten dat Disney bezig was met testen van de dienst in Nederland.

Disney Plus vanaf maart in grote delen van Europa https://t.co/qTU68m9y8U #disneyplus #disney #netflix #videoondemand #vod #videostreaming #ondemand #videodienst #streamingdienst

— Vergelijk Streaming (@VergelijkS) November 11, 2019

Disney+ was vanaf 12 september tijdelijk exclusief en gratis beschikbaar in Nederland. De streamingdienst van Disney was tot 12 november uit te proberen. Het proefabonnement werd op 12 november omgezet naar een betaald abonnement.

De proefperiode was een groot succes in Nederland, want zo’n 500 to 600 duizend mensen hadden zich aangemeld voor streamingdienst van Disney. Dit is een hoog aantal abonnees als je het vergelijkt het Netflix, die sinds 2013 zo’n 3 miljoen Nederlands aan zich heeft verbonden. Abonneer nu op Disney+ en kijk je favorieten van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Nat Geo en meer!

Disney Plus België

Disney Plus is sinds 15 september 2020 ook in België beschikbaar. Dit is bijna een jaar later dan dat de streamingdienst in Nederland verscheen. De kosten voor de streamingdienst van Disney zijn hetzelfde in België en Nederland.

Het aanbod van films en series verschilt zeer waarschijnlijk minimaal met Nederland. Echter is het niet uitgesloten dat er verschillen zijn, want Disney moet voor films en series per land een licentie afsluiten.

Uiteraard zullen wel gewoon alle licenties van Disney beschikbaar zijn in België. Dus geen angst om o.a. The Lion King, The Mandalorian, Frozen 2, Toy Story 4 en Maleficent 2: Mistress of Evi te missen. Genoeg content dus beschikbaar voor Disney+ in België.

Disney+ België aanmelden

Wil je je aanmelden voor Disney Plus in België? Dan kan dat hier: Aanmelden voor de streamingdienst.

Abonnement Disney streamingdienst opzeggen

Wil je je het Disney Plus abonnement opzeggen? Meld je dan af voor de streamingdienst van Disney. Om u hierbij te helpen hebben wij de stappen voor het beëindigen van uw abonnement op een rijtje gezet.

 • Ga naar de Disney+ website
 • Log in op je account
 • Klik rechtsboven op je naam of avatar
 • Ga naar Account
 • Klik onder abonnementen op Factureringsgegevens
 • Klik op Abonnement opzeggen
 • Klik op Opzegging voltooien

Samen kijken met Disney GroupWatch

Disney heeft een nieuwe feature aan haar streamingdienst toegevoegd. GroupWatch maakt het mogelijk om samen films en series op Disney Plus te kijken zonder op dezelfde locatie te zijn.

Met de GroupWatch-functie kunnen gebruikers met zes andere abonnees samen kijken. Uitnodigingen om samen te kijken kunnen via de mobiele app en webversie van de streamingdienst worden verstuurd.

Tijdens het samen kijken van de gekozen film of serie kan middels zes verschillende emoticons worden gecommuniceerd. Ook is de stream te pauzeren en terug te spoelen voor alle gebruikers.

Kosten Disney streamingdienst

Toen de streamingdienst van Disney in 2019 op de markt verscheen, hield Disney bewust de maandelijkse kosten lager dan concurrent Netflix. Ondanks dat Disney de maandelijkse kosten van Disney Plus met 2 euro verhoogde naar € 8,99, blijft het vergelijkbare abonnement goedkoper dan bij Netflix.

Alleen het SD-abonnement van Netflix is met € 7,99 per maand goedkoper. Het standaard abonnement van Netflix kost € 10,99 per maand. Het abonnement van Disney+ is ook per jaar aan te schaffen. De kosten van het jaarabonnement liggen op € 89,99. Omgerekend is dit € 7,49 per maand.

Prijs Disney Plus

FunctionaliteitMaandabonnementJaarabonnement
Kosten€ 8,99€ 89,99
Maandelijks opzegbaarJaNee

Het abonnement van Disney+ is eenvoudig via iDEAL, Creditcard of PayPal te betalen.

App Disney Plus naar KPN en Ziggo?

De app van Disney+ is inmiddels op veel Smart TV’s terug te vinden en lijkt binnenkort ook zijn weg naar de mediaboxen van KPN en Ziggo te vinden. Bronnen melden namelijk dat beide telecombedrijven samen met Disney hard werken om de app van de streamingdienst van Disney naar hun mediaboxen te brengen. Het gaat om de interactieve TV mediabox van KPN en Mediabox Next en XL van Ziggo.

Beide TV-providers bieden op dit moment al wel een app van Netflix en Videoland aan via hun mediabox. Maar binnenkort komt dus zeer waarschijnlijk de Disney Plus app naar KPN en Ziggo.

Nieuws Disney Plus

Groei streamingdienst stompt af (11 november 2021)

De streamingdienst van Disney groeide afgelopen kwartaal met circa twee miljoen abonnees. Door deze groei beschikt de dienst over 118,1 miljoen abonnees. Ondanks dat de service nog groeit, is het minder dan de analist hadden verwacht. De analisten hadden minstens 125,1 miljoen abonnees verwacht.

Desondanks groeide Disney’s streamingdienst in 58 van de 64 actieve markten het snelst in vergelijking met haar concurrenten.

Tot 14 november één maand voor € 1,99 (8 november 2021)

Om het tweejarige jubileum van de streamingdienst te vieren, is de prijs voor 1 maand met 77% verlaagd rondom Disney Plus Day. Tot en met 14 november kost de eerste maand van de video on demand service slechts € 1,99.

Na deze maand gaat de prijs weer omhoog naar de normale maandelijkse kosten van € 8,99. In november komen de nodige interessante films uit op de streamingdienst, Shang-Chi, The Legend of the Ten Rings en Home Sweet Home Alone.

100 miljoen abonnees voor Disney Plus (11 maart 2021)

Eind 2020 beschikte de streamingdienst van Disney over 94,9 miljoen abonnees. Vandaag is bekend geworden dat ze inmiddels al op 100 miljoen abonnees zitten. In iets meer dan twee maanden kwamen er dus iets meer dan 5 miljoen abonnees bij.

Topman Bob Chapek vermeldt bij de verklaring van deze mijlpaal dat vooral de populariteit van Marvel- en Star Wars-films de reden zijn voor de flinke groei van abonnees.

Begin januari werd bekend dat de grootste concurrent Netflix de 200 miljoen abonnees was gepasseerd.

Streamingdienst van Disney heeft 94,9 miljoen abonnees (12 februari 2020)

Disney Plus beschikte eind 2020 over 94,9 miljoen abonnees. Dat maakte Disney bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Het aantal abonnees nadert dus de 100 miljoen.

Ondanks deze mooie cijfers maakt het bedrijf nog geen winst met de video on demand-dienst. Er wordt namelijk vol geïnvesteerd in de videodiensten van Disney, namelijk zo’n 16 miljard dollar.

Op 23 februari lanceert Disney Star en wordt het aanbod van de streamingdienst van Disney enorm uitgebreid. Wij schreven onlangs een extra artikel over Disney Plus Star.

Serie WandaVision vanaf vandaag te kijken (15 januari 2021)

Vanaf vandaag is de nieuwe serie WandaVision via de streamingdienst van Disney te bekijken. Op de streamingdienst zijn direct twee afleveringen van de Marvel-serie beschikbaar. Daarna verschijnt er elke week een nieuwe aflevering van WandaVision.

De eerste afleveringen van de serie worden zeer goed beoordeeld op de website Rotten Tomatoes. De Marvel-serie krijgt een score van boven de 90% Deze score is gebaseerd op recensies van veel verschillende experts.

24Kitchen nu beschikbaar op de streamingdienst van Disney (17 december 2020)

Disney is een samenwerking aangegaan met 24Kitchen, waardoor er vanaf heden een selectie kookprogramma’s via Disney’s videodienst te bekijken zijn.

Onder andere de culinaire reizen van Miljuschka, Mounir, Estee naar o.a. Parijs, Marokko, Mexico, Japan en Vietnam zijn via de dienst te zien. Ook de bakkunsten van Rudolph ontbreken niet op de video on demand service.

Disney brengt heel veel nieuws over films, series, abonnees, prijsverhoging en nieuwe uitbreiding streamingdienst (11 december 2020)

Disney heeft gisteren tijdens een meeting voor aandeelhouders veel nieuws naar buiten gebracht. Het bedrijf maakte o.a. bekend dat de streamingdienst Disney Plus binnen ongeveer een jaar tijd 86,8 miljoen abonnees heeft behaald.

Daarnaast maakte het bedrijf bekend dat een flink aantal films en series rondom de Star Wars-franchise in ontwikkeling te hebben. We hebben deze even in een rijtje hieronder gezet:

 • Rangers of the New Republic (serie)
 • Lando (serie)
 • The High Republic (thriller)
 • The Bad Batch (animatieserie)
 • A Droid Story (animatieserie)
 • Vision (anime)
 • Andor (serie)
 • Ahsoka (serie)
 • Rogue Squadron (bioscoopfilm)
 • Obi-Wan Kenobi (serie)

Disney verhoogt kosten abonnement in 2021

Verder heeft Disney bekendgemaakt dat de kosten voor het abonnement van video on demand service per 23 februari 2021 met 2 euro worden verhoogd naar 8,99 euro per maand. Deze verhoging komt door het toevoegen het onderdeel Star.

Star is nieuwe uitbreiding voor Disney Plus waarmee films, series en shows van grote Disney merken als ABC, FX, Freeform, Searchlight en 20th Century Studios naar de streamingdienst komen. Ook gaat Star Hulu Originals bevatten.

Met de komst van Star komt er toch meer content dat expliciet voor volwassen is naar videodienst van Disney. Deze uitbreiding is te beveiligen met een pincode, waardoor kinderen niet bij deze content kan.

Pixar animatiefilm Soul verschijnt op 25 december (17 november 2020)

Disney heeft bekendgemaakt dat de Pixar animatiefilm Soul op 25 december haar streamingdienst verschijnt. De film zal in eerste instantie eerst in een bioscoop lanceren, maar verschijnt vanwege de corona pandemie direct op Disney+.

Eerder gebeurde dit ook al met de film Mulan. Voor Mulan moest naast de abonnementskosten ook extra voor de film betaald worden. Deze extra kosten zijn er niet voor de film Soul.

De animatiefilm van Pixar is behalve de abonnementskosten zonder extra kosten te bekijken op de streamingdienst van Disney. De film komt later ook nog naar de bioscoop.

Interesse in Soul en nog geen lid van Disney Plus. Meld je hier aan.

Kruimeltje eerste Nederlandstalige film (6 november 2020)

Vanaf vandaag zijn de twee Kruimeltjes films via Disney Plus te bekijken. De twee films zijn de eerste Nederlandstalige films op de streamingdienst van Disney.

De eerste Kruimeltje film verscheen in 1999 in de Nederlandse bioscoop. Het vervolg “Kruimeltje en de strijd om de goudmijn” verscheen pas dit voorjaar in de bioscoop.

Disney gaat nog meer inzetten op streamingdiensten (13 oktober 2020)

Walt Disney gaat een reorganisatie tegemoet. Ook het managementteam komt hier niet onder uit, waardoor in de toekomst de streamingdiensten Disney+, ESPN+ en Hulu onder één manager vallen.

Vanwege het coronavirus worden streamingdiensten steeds belangrijker voor Disney. De filmtak heeft het moeilijk omdat bioscopen grotendeels gesloten zijn. Ook de tv-zenders van Disney hebben minder advertentie-inkomsten.

Doordat de streamingdiensten steeds belangrijker worden voor Disney is het goed mogelijk dat steeds meer films eerst op Disney+ verschijnen in plaats van in de bioscoop.

Recentelijk werd bekend dat de Pixar-film Soul ook eerst uit te brengen op de streamingdienst van Disney.

Tweede seizoen The Mandalorian start 30 oktober 2020 (2 september 2020)

Disney heeft bekendgemaakt dat op 30 oktober het tweede seizoen van The Mandalorian verschijnt. Over het verhaal van het nieuwe seizoen is nog niks bekendgemaakt. Zelfs een trailer ontbreekt nog.

Wel lijkt Rosario Dawson Ahsoka Tano te gaan spelen en lijkt er een rol weggelegd voor Star Wars-veteraan Temuera Morrison als Boba Fett of Jango Fett.

Vanaf 30 oktober verschijnt wekelijks een aflevering op de streamingdienst van Disney.  Nog geen account bij Disney Plus? Aanmelden kan via deze link.

Meer content voor volwassenen onderweg naar Disney Plus (27 augustus 2020)

Disney heeft moeite om de productie van content voor haar streamingdienst op peil te houden. Daarom overweegt Disney om ook meer volwassen content toe te voegen de video on demand service.

Disney Plus werd in eerste instantie gelanceerd als dienst met content voor het gehele zin, maar hier zullen zij dus gedeeltelijk vanaf stappen. Binnen de streamingdienst komt een speciale sectie met volwassen content, die alleen middels een pincode toegankelijk is. Hierdoor blijft Disney+ nog erg toegankelijk voor kinderen.

De volwassen content gaat waarschijnlijk komen van bedrijven als Touchstone en Fox. Deze bedrijven werden de laatste jaren overgenomen door Disney.

Wanneer deze volwassen sectie verschijnt is nog onbekend. Eerder werd al bekend dat Disney ook aan een andere streamingdienst werkt, genaamd Star.

Disney werkt aan nieuwe streamingdienst (25 augustus 2020)

Disney Plus is amper een jaar beschikbaar, maar Disney CEO, Bob Chapek, liet tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers weten dat het bedrijf in 2021 een nieuwe streamingdienst op de markt wil brengen.

De nieuwe streamingdienst gaat de naam Star dragen. Op deze nieuwe streamingdienst moet vooral content verschijnen van de mediabedrijven die Disney recentelijk heeft overgenomen.

Het gaat dan om content van de bedrijven ABC Studios, Fox Television, FX, Freeform, 20th Century Studios en Searchlight. Of de streamingdienst ook naar Nederland komt is nog onbekend. Ook de kosten voor de streamingdienst ontbreken nog.

Wanneer Disney meer informatie bekendmaakt over de streamingdienst Star is dat uiteraard te lezen op vergelijkstreaming.nl.

Beyoncé ‘Black Is King’ Visual Album (28 juli 2020)

Beyoncé brengt 31 juli haar audiovisuele album Black is King exclusief naar de streamingdienst van Disney. De film is gebaseerd op het nummer The Lion King: The Gift dat Beyoncé voor remake van de Lion King maakte.

Hieronder de trailer van Black Is King

Broadway’s hitmusical ‘Hamilton’ nu al te bekijken (4 juli 2020)

De liveregistratie van hitmusical Hamiltion is vervroegd verschenen op de streamingdienst van Disney. De musical van Broadway stond in eerste instantie op 15 oktober 2021 gepland, maar is door het coronavirus eerder gelanceerd.

Releasedatum nieuwe Phineas and Ferb
Ook maakte Disney de releasedatum van de film Phineas and Ferb: Candace against the universe bekend. De nieuwe film met twee de stiefbroers Phineas en Ferb verschijnt op 28 augustus op Disney Plus.

Directeur Disney’s streamingdienst vertrekt naar TikTok

Kevin Mayer heeft ontslag genomen als directeur van de streamingdienst van Disney en wordt CEO van de populaire app TikTok. Hij wordt tevens COO bij ByteDance, het moederbedrijf van TikTok.

Mayer had binnen Disney de leiding over de ontwikkeling van Disney+ en was samen met ex-CEO van Disney, Bob Iger, verantwoordelijk voor de overname van o.a. Pixar, Lucasfilm, Marvel Studios en 21st Century Fox.

Kevin Mayer wordt opgevolgd door Rebecca Campbell. Campbell was eerder de directeur van de Disney Resorts divisie.

Belgen kunnen vanaf september aan de slag met de streamingdienst van Disney (10 mei 2020)

Disney heeft bekendgemaakt dat haar streamingdienst in september van dit jaar gelanceerd wordt in België. Of dit 1 september is of later in de maand is nog onduidelijk.

De Belgen is één van de laatste landen van West-Europa waar de streamingdienst wordt gelanceerd. Waarom de Belgen zo lang moeten wachten op Disney Plus is onduidelijk. Lees hier meer over Disney Plus in België.

Nieuwe Simpsons-film op Disney+

De geestelijk vader van de Simpsons, Matt Groening, maakte gisteren op Instagram bekend dat er vandaag een nieuwe korte Simpsons-film verschijnt op Disney Plus. De film, die Play Date with Desitiny heet, gaat over baby Maggie. Wanneer Maggie een bezoek brengt aan een speeltuin en onverwachte ontmoeting heeft, neemt haar leven een verrassende wending. In Nederland draagt de film overigens de Nederlandse naam Speeldate met het lot.

50 miljoen abonnees voor streamingdienst van Disney (9 april 2020)

Disney heeft bekendgemaakt dat Disney Plus maar liefst 50 miljoen betalende leden heeft. Twee maanden geleden lag dit aantal nog op 28.6 miljoen betalende abonnees. Deze snelle groei komt grotendeels door de lancering van de streamingdienst in veel nieuwe Europese landen en India. Dit laatste land alleen is al goed voor 8 miljoen abonnees. Met de 50 miljoen leden heeft Disney+ al meer betalende leden dan Hulu. Hulu is een andere streamingdienst dat eigendom is van de bedenker van Mickey Mouse.

Ondanks dat 50 miljoen leden er gigantisch veel zijn, heeft Disney nog wel een flinke achterstand op Netflix. Netflix liet recent weten over 167 miljoen betalende leden te beschikken. Uiteraard bestaat Netflix al flinke tijd langer dan de streamingdienst van Disney. Ook is Netflix in veel meer landen beschikbaar, al wordt het aantal beschikbare landen van Disney+ in de zomer meer uitgebreid.

Belgen moeten toch nog even wachten op Disney Plus (1 april 2020)

In de laatste weken van maart lanceerde de streamingdienst van Disney in veel Europese landen. Het ging om de landen Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Binnenkort wordt ook Frankrijk aan dit lijstje toegevoegd. De lancering werd in dit land op verzoek van de regering vanwege het coronavirus tijdelijk uitgesteld. Een opvallende afwezige in dit lijstje is  België en daar lijkt voorlopig ook geen verandering in te komen.

Video on demand aanbieders zien het aantal abonnees de laatste maanden gigantisch hard stijgen en daarom leek het ook aannemelijk dat Disney+ vervroegd naar onze zuiderburen zouden komen. Helaas blijkt dit niet het geval te zijn. Tot vandaag is het namelijk nog steeds onduidelijk wanneer de Disney’s video on demand service naar België komt.

Misschien toch heftigere content voor volwassen op Disney’s streamingdienst (29 maart 2020)

Al voor de lancering van Disney+ maakt de toenmalige CEO bekend dat de streamingdienst kindvriendelijk zal worden. Dit betekende dat er geen stevigere content alleen voor volwassen op de streamingdienst van Disney te vinden is. Echter lijkt Disney te twijfelen of ze moeten vasthouden aan deze keuze. De bedenker van o.a. Mickey House heeft namelijk een enquête verstuurd waarin gevraagd worden of de gebruiker geïnteresseerd is in bepaalde series. In het rijtje series zitten ook series als Buffy the Vampire Slayer en Modern Family die duidelijk meer voor volwassen zijn bedoeld.

Disney Plus beleeft succesvol Europees debuut (29 maart 2020)

Afgelopen week lanceerde Disney+ in veel nieuwe Europese landen. Op de dag van lancering werd de app van de streamingdienst van Disney maar liefst vijf miljoen keer gedownload in de landen Verenigd Koninkrijk, Ierland, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Zwitserland. Dit aantal lijkt in ieder geval aan te geven dat heel veel mensen de video on demand service aan het uitproberen zijn. Het moet uiteraard nog blijken of ze na de de proefperiode hun abonnement behouden.

Lancering in Frankrijk uitgesteld op verzoek van regering (24 maart 2020)

Disney Plus is vandaag in veel nieuwe Europese landen gelanceerd. Inwoners van Engeland, Ierland, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland kunnen vandaag aan de slag met de streamingdienst van Disney. Frankrijk behoorde ook bij het rijtje Europese landen waar de video on demand service vandaag zal verschijnen, echter is de lancering op verzoek van de Franse regering vanwege het coronavirus uitgesteld tot 7 april.

Opvallend is overigens dat Frozen 2 in deze nieuwe Europese landen niet beschikbaar is. In Nederland is de gigahit van Disney sinds 17 maart op Disney+ te bekijken. In Engeland en Ierland zal Frozen 2 pas op 17 juli verschijnen en in Spanje en Duitsland op 10 en 24 juli. Abonneer nu.

Fans willen Mulan op streamingdienst Disney+ (22 maart 2020)

Door het coronavirus zijn bioscopen dicht en dat betekent dat de lancering van enkele films voorlopig zijn uitgesteld. Eén van deze films is Mulan van Disney. Fans kunnen echter niet wachten op deze remake van de film uit 1998. Fans willen daarom dat de streamingdienst nu al verschijnt op de streamingdienst van Disney. De fans snappen dat dit niet gratis kan en laten daarom zelfs weten dat ze een vast bedrag voor de film willen betalen. Of Disney ook geïnteresseerd is in deze pay-per-view oplossing voor Mulan is onduidelijk.

Kijk met VIP-toegang voor €21,99 vóór de release voor alle Disney+-abonnees op 4 december 2020.

Er zijn de afgelopen jaren veel pandemie films verschenen. Bekijk hier de beste coronavirus films & series.

Frozen 2 4 maanden eerder op Disney Plus (15 maart 2020)

Door het coronavirus zullen de komende periode veel mensen aan hun huis gebonden zijn. Om deze mensen en waarschijnlijk vooral hun kinderen een beetje tegemoet te komen, heeft Disney besloten de film Frozen 2 4 maanden eerder naar hun streamingdienst te brengen. In plaats van 10 juli is de speelfilm met Elsa en co al vanaf 17 maart op de streamingdienst van Disney te bewonderen. Eerder schreven wij ook al een artikel over coronavirus films & series.

Bob Iger weg als CEO van Disney (26 februari 2020)

De CEO van Disney, Bob Iger, verlaat Disney en wordt vervangen door Bob Chapek. Chapek was tot heden de directeur van de pretparken divisie van Disney. Iger maakt eerder al bekend dat hij zal vertrekken, maar stelde dit vertrek continu uit. Nu de streamingdienst Disney+ gelanceerd is, meent Iger dat hij zijn taken heeft voltooid. Iger was naast de lancering van Disney’s streamingdienst ook verantwoordelijk voor de overname van FOX, Lucasfilm en Marvel.

Live-action Lion King nu te bekijken op Disney Plus (24 februari 2020)

De live-action versie van Lion King ging vorig jaar op 17 juli in première en trok een miljoen mensen naar de bioscopen. Heb je de film toch gemist of wil je hem nog eens bekijken? Dat kan vanaf nu via de streamingdienst van Disney. Wereldwijd staat de film over o.a. Simba, Timon en Pumbaa in de top 10 succesvolste films aller tijden.

De streamingdienst van Disney onderweg naar India (9 februari 2020)

Vanaf eind maart kunnen inwoners van India aan de slag met Disney Plus. Op 29 maart verschijnt namelijk de Disney+ via de Indiase streamingdienst Hotstar in India. Hotstar is eigendom van Novi Digital Entertainment en dat is via dochteronderneming Star India in handen van The Walt Disney Company. Ook de streamingdiensten Netflix en Apple TV+ werken samen met Hotstar om beschikbaar te zijn in India. Door deze constructie zijn de streamingdiensten beschikbaar voor de 1,3 miljard inwoners van India.

28,6 miljoen abonnees voor Disney Plus (5 februari 2020)

Disney heeft tijdens het bekendmaken van haar kwartaalcijfers ook het aantal betalende abonnees van Disney+ bekendgemaakt. Uit de cijfers blijkt dat 28,6 miljoen mensen maandelijks betalen voor lidmaatschap van de streamingdienst van Disney. Veel analisten hadden verwacht dat het aantal abonnees op dit moment rond de 25 miljoen zou liggen. De cijfers die Disney publiceerde zijn dus een stuk beter dan verwacht. Hoeveel abonnees de dienst in Nederland heeft is niet bekendgemaakt.

Streamingdienst lanceert eerder in o.a. Duitsland en Verenigd Koninkrijk (21 januari 2020)

Disney heeft bekendgemaakt dat haar streamingdienst een week eerder dan gepland naar veel Europese landen komt. Oorspronkelijk zal Disney+ op 31 maart lanceren in Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Vandaag is bekend geworden dat deze landen al vanaf 24 maart aan de slag kunnen met de streamingdienst van Disney. België, de Scandinavische landen en Portugal zullen in de zomer van dit jaar volgen.

Samsung actie met gratis Disney Plus zorgt voor ergernissen (10 januari 2020)

Bij de aankoop van bepaalde Samsung televisie modellen krijgen de kopers de mogelijkheid om 2 jaar gratis de streamingdienst van Disney te kunnen gebruiken. Echter treden er wat ergernissen op bij mensen die deze Samsung televisies hebben gekocht. Om van deze actie gebruik te maken, moet je je creditcard gegevens achter laten. Dit is opvallend omdat via de reguliere weg voor het aanmelden voor Disney+ het ook mogelijk is om te betalen via PayPal en iDeal. Deze betaalmethodes zijn dus niet beschikbaar bij de actie van Samsung.

Tesla voegt binnenkort Disney+ toe aan Tesla Theater (27 december 2019)

Elon Musk gaf tijdens de feestdagen via Twitter antwoord op vele vragen van fans. Iemand vroeg toen ook of Disney+ naar Tesla Theater kwam. Dit is de applicatie die in elke Tesla auto zit. Musk bevestigde dat binnenkort Disney’s streamingdienst ook via de Tesla Theater te bekijken is. Via de applicatie was het al mogelijk om video’s via Netflix of YouTube te bekijken. In dezelfde vraagronde vertelde Musk ook dat het populaire streamingplatform Twitch ook naar Tesla komt. Eerder doken er geruchten op dat Amazon werkt aan een gamestreamngdienst in combinatie met Twitch.

24 miljoen Amerikanen hebben abonnement

Na de schatting van de website InMyArea hebben nu analisten van Wall Street onderzoek gedaan naar het aantal abonnees van de Disney streamingdienst. Uit hun onderzoek onder 2500 Amerikaanse consumenten verwachten zij dat de streamingdienst eind november niet 15 miljoen maar zelfs 24 miljoen abonnees zou hebben in Amerika. Ook zullen zo’n miljoen mensen hun abonnement op Netflix hebben opgezegd, waarvan er vele naar Disney+ zijn overgestapt. Pas na december is echt het succes van de video on demand dienst te meten, want vele Amerikanen maken nu gebruik promotionele acties.

Streamingdienst van Disney bereikt 15 miljoen abonnees (6 december 2019)

Onderzoekers van de website InMyArea vermoeden dat de streamingdienst van Disney ondertussen de 15 milljoen abonnees heeft behaald. Ze baseren zich op een onderzoek die ze een paar dagen na de lancering van de dienst deden. Daarin kwam naar voren dat veel respondenten al op de hoogte waren van het bestaan van dienst. Dit aantal lag bijvoorbeeld 2x hoger dan bij AppleTV. Verder komt uit het onderzoek naar voren dat de abonnementskosten een eerlijke prijs vinden.

Al 10 miljoen abonnees voor Disney+ (13 november 2019)

De streamingdienst van Disney is officieel pas één dag gelanceerd en nu al beschikt het over 10 miljoens abonnees wereldwijd. Ook werd bekend dat in de eerste 24 uur Amerikanen al 1,3 miljoen uur aan content hebben bekeken. Het Nederlandse gebruik van de dienst is uiteraard niets vergeleken met Amerika en Canada. De Amerikanen waren verantwoordelijk voor 89 procent van de gedownloade content op de streamingdienst.

Update Disney kondigt abonnement met Hulu & ESPN aan

Disney heeft officieel bekendgemaakt wat de kosten haar streamingdienst in de verenigde staten zullen zijn. De abonnementsprijs van Disney bedraagt $ 12,99 per maand en de dienst is vanaf 12 november beschikbaar. Deze abonnementsprijs is strategisch gekozen en ligt daarmee lager of even hoog als grote concurrenten als Netflix, Amazon Prime Video en HBO Go. Overigens bleef het niet bij deze aankondiging. In het pakket van de Disney streamingdienst zullen ook de diensten Hulu en ESPN beschikbaar zijn. Door de toevoeging van deze diensten lijkt, na de lagere prijs, dit de tweede aanval van Disney op haar concurrenten te zijn. Deze bundel zal in eerste instantie niet beschikbaar zijn in andere landen.

Probeer Disney Plus abonnement

Veel streamingdiensten bieden de mogelijkheid om de dienst een periode gratis uit te proberen. Disney Plus heeft deze mogelijkheid niet, maar is natuurlijk wel gewoon een maand uit te proberen. Dus heb je nog twijfels over de streamingdienst? Abonneer nu en probeer het uit.

Het aanmaken van een Disney+ account gaat via de onderstaande stappen. Dit zijn dezelfde stappen als bij een normaal account. Dus schrik niet van vragen omtrent betalingen.

 1. Ga naar deze website.
 2. Kies welk Disney Plus abonnement je wil en klik op de blauwe button.
 3. Vul vervolgens je e-mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden.
 4. Bedenk een wachtwoord voor je account
 5. Kies of je maandelijks of jaarlijks wil betalen.
 6. Selecteer je bank en maak het verificatiebedrag over.
 7. Klaar, je kan nu aan de slag met streamingdienst van Disney.

Video on demand aanbieders vergelijken

Naast Disney+ zijn er tal van video on demand aanbieders actief op de Nederlandse markt. Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze aanbieders? In onze vergelijker is het eenvoudig om de verschillen in kosten, aanbod, beeldkwaliteit en integraties te ontdekken. Vergelijk dus de Disney’s streamingdienst met o.a. Netflix, Apple TV+ en Amazon Prime Video.

Video on demand vergelijken

Disney Plus review

Op vergelijkstreaming.nl willen wij vooral informerend blijven over de verschillende streamingdiensten en niet de keuze voor onze bezoekers maken. Toch ontkomen we er niet aan een soort van review te maken. Daarom doen we dit middels plus- en minpunten van streamingdienst Disney+ te benoemen. Heb jij aanvulling of feedback? Laat dit weten in een reactie.

Pluspunten

 • Exclusieve content o.a. van Disney, Marvel & Star Wars

Minpunten

 • Buiten eigen licenties om beperkt aanbod
Wat is Disney+ (Disney Plus) ?

Disney+ is de video on demand service van Disney. De streamingdienst biedt exclusief films en series uit de Disney, Pixar, Marvel en StarWars franchises.

Wat zijn de kosten van Disney+?

De streamingdienst van Disney kost maandelijks € 6,99 per maand. Een jaarabonnement is iets goedkoper met € 69,99 per jaar. Bij beide abonnementen is de video on demand service 7 dagen uit te proberen. Lees meer.

Wanneer lanceert Disney+ in België?

Disney heeft bekendgemaakt dat hun streamingdienst in september 2020 in België verschijnt. Lees hier meer over Disney+ in België.