Muziekstreamingdienst TikTok Music gelanceerd in Brazilië en Indonesië

TikTok introduceert abonnementsgebaseerde muziekdienst in Brazilië en Indonesië. Deze stap zet het bedrijf tegenover rivalen zoals Spotify en Apple Music. TikTok-accounts zijn bruikbaar voor deze service.

De dienst, genaamd TikTok Music, biedt volledige catalogi van Universal, Warner en Sony Music. Gebruikers kunnen afspeellijsten delen, hun muziekbibliotheek importeren en zoeken op songteksten. Er is ook een functie om muziek te herkennen, vergelijkbaar met Shazam. Offline luisteren, zoals bij Spotify Premium, is ook mogelijk op TikTok Music.

Vervanging van Resso

Of de dienst ook in andere landen gelanceerd wordt, is onbekend. “We zijn enthousiast over TikTok Music, maar hebben geen toekomstplannen,” vertelde een woordvoerder aan TechCrunch. ByteDance’s bestaande streamingservice Resso wordt vervangen. Deze dienst wordt op 5 september gestopt in Brazilië en Indonesië.

De muziekdienst Resso is ook in India actief, maar TikTok heeft niks laten weten over een mogelijke vervanging van de service in dit land. Een paar maanden geleden werd nog bekendgemaakt dat Resso volledig overstapte naar betaalde abonnementen.

In augustus 2022 dook al een gerucht op over de komst van de streamingdienst van TikTok. In Amerika werd toen een patent aangevraagd voor de naam TikTok Music. Ondanks dat het onbekend is dat de streamingdienst ook in andere landen wordt gelanceerd, kan dit patent betekenen dat de dienst ook naar Amerika komt.

Lees hier meer over de beste muziekstreamingdiensten.

Gerelateerde artikelen