Premier League kijken in 2022

Aankomend weekend start het nieuwe seizoen van de Engelse voetbalcompetitie Premier League. De voetbalclubs Crystal Palace en Arsenal hebben de eer om de voetbalcompetitie af te trappen. Ga jij live de Premier League kijken?

Live Premier League kijken in Nederland

Sinds dit seizoen zijn alle wedstrijden van de Premier League live via Viaplay te bekijken. De streamingdienst heeft de uitzendrechten dit jaar overgenomen van de betaalzender Ziggo Sport. In

Voor het commentaar rond de wedstrijden heeft de streamingdienst de volgende analisten vastgelegd:

  • Nigel de Jong
  • Frank de Boer
  • John van ’t Schip
  • Aron Winter
  • Jaap Stam
  • Cedric van der Gun
  • Simon Cziommer

De presentatie rond de wedstrijden ligt in handen van Koen Weijland. Alle wedstrijden van de Premier League zijn live met Nederlands en/of Engels commentaar te volgen.

Manchester United - Arsenal - live premier league kijken - uitzendrechten premier league

Premier League competitie

De competitie bestaat uit 20 verschillende voetbalclubs, daardoor spelen alle teams 38 wedstrijden per jaar. De vier clubs die aan het eind van het seizoen het hoogst genoteerd staan, verdienen een ticket voor de Champions League.

Manchester United is de record kampioen van de Premier League. De voetbalclub won de Premier League namelijk 13 keer. De drie clubs die aan het eind van het seizoen de onderste plekken in stand bezetten degraderen naar de Championship.

Ook de wedstrijden van de EFL Championship zijn live via de streamingdienst Viaplay te kijken. Het Engelse voetbal is dus volledig via één aanbieder te kijken.

Uitzendrechten Bundesliga en Formule 1

Viaplay focust enorm op live sport. Naast de Premier League uitzendrechten heeft de streamingdienst ook de rechten van Bundesliga in handen. De Bundesliga is de Duitse voetbalcompetitie.

De grootste vis die Viaplay op gebied van live sport uitzendrechten heeft gevangen, is de Formule 1. Alle races van de Formule 1 zijn live te kijken via de streamingdienst.

De Premier League live kijken kan dus via Viaplay, maar alle sporten en competities hebben eigen uitzendrechten. Lees hier meer over de live sport uitzendrechten en waar je meer voetbal live kan kijken.

Ook klachten over de Premier League bij Viaplay

Na klachten over de Formule 1 is er nu ook veel kritiek op de beelden van de Premier League bij de streamingdienst Viaplay.

Premier League kijken in 2022

Vanaf 2022 is de Premier League live te kijken via Viaplay. Alle wedstrijden van de Premier League zijn live te kijken.

De Simac Ladies Tour de komende jaren bij Ziggo Sport

Ziggo Sport heeft voor de komende twee jaar de uitzendrechten van de Simac Ladies Tour binnen gehaald.

Champions League-wedstrijden PSV via ESPN te kijken

ESPN heeft de uitzendrechten van de wedstrijden van PSV in de derde voorronde van de Champions League gekocht.