Live Bundesliga kijken 2023

Na de Engelse Premier League en de Spaanse La Liga wordt de Duitse Bundesliga vaak als de derde grootste voetbalcompetitie beschouwd. Vanaf 2022 is de Bundesliga live te kijken via Viaplay.

Bundesliga kijken

Onder Nederlanders is de Duitse voetbalcompetitie zeer populair om te volgen. Sinds 2022 zijn de wedstrijden van de Bundesliga via Viaplay te kijken, maar we duiken eerst in de achtergrond van de competitie.

De Bundesliga is opgericht in 1963 en sindsdien heeft het een rijke geschiedenis opgebouwd met veel legendarische teams en spelers. Een aantal van de meest succesvolle teams in de Bundesliga zijn Bayern München, Borussia Dortmund en Schalke 04. Deze teams hebben veel prijzen gewonnen, waaronder meerdere landstitels en Europese bekers.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Bundesliga is de sfeer in de stadions. Duitse fans worden beschouwd als enkele van de meest passievolle en trouwe fans ter wereld en ze creëren elke week een onvergetelijke sfeer in de stadions. De sfeer is bijzonder in de wedstrijden tussen de rivalen, zoals de ‘Der Klassiker’ tussen Bayern München en Borussia Dortmund.

De Bundesliga heeft ook een reputatie opgebouwd als een competitie die gericht is op jonge spelers en hen de kans geeft om zich te ontwikkelen. Veel succesvolle internationale spelers, zoals Joshua Kimmich, Leroy Sané en Jadon Sancho, zijn door de Bundesliga ontdekt en hebben hier hun eerste stappen op het hoogste niveau gezet.

Ook veel Nederlanders zijn of waren actief in de Duitse voetbalcompetitie, zoals Arjen Robben, Mark van Bommel, Matthijs de Ligt, Rafeal van der Vaart, Ryan Gravenberch en meer. Hierdoor is het nog interessanter om live de Bundesliga te kijken.

Wedstrijden Bundesliga kijken - waar Bundesliga kijken - Viaplay Bundesliga
De officiële bal tijdens Bundesliga wedstrijden

Waar live Bundesliga kijken?

In Nederland heeft de streamingdienst Viaplay de uitzendrechten van de Bundesliga in handen. Daardoor zijn alle wedstrijden van de Duitse voetbalcompetitie via de streamingdienst te bekijken.

Rondom de live wedstrijden van de Bundesliga via Viaplay zijn er verschillende analisten aangetrokken om te analyseren, namelijk:

  • Nigel de Jong
  • Frank de Boer
  • John van ’t Schip
  • Aron Winter
  • Jaap Stam
  • Cedric van der Gun
  • Simon Cziommer

De presentatie van de show rondom de Duitse voetbalcompetitie ligt in handen van Koen Weijland. Zowel de presentator als analisten doen naast de Bundesliga ook verslag van Premier League. Lees hier meer over live Premier League kijken.

Lees hier meer over de uitzendrechten van live voetbal in Nederland.

Bundesliga kijken in België

In België is het niet mogelijk om de Bundesliga te bekijken via Viaplay. In België liggen de uitzendrechten van de Duitse voetbalcompetitie bij de streamingdienst Eleven Sports. Eleven Sports biedt in België de live beelden van veel verschillende sporten en competities aan.

Gerelateerde artikelen over live voetbal kijken

Waar kan ik de Bundesliga kijken in Nederland?

In Nederland heeft de streamingdienst Viaplay de uitzendrechten van de Bundesliga in handen. Lees hier meer.

Wat zijn de kosten van live de Bundesliga kijken?

De Duitse voetbalcompetitie de Bundesliga is in Nederland via de streamingdienst Viaplay te bekijken. Bekijk hier de maandelijkse kosten van Viaplay.

Waar kan ik de Bundesliga kijken in België?

In België beschikt Eleven Sports over de uitzendrechten van de Bundesliga. Naast de Bundesliga zijn er tal van andere sporten en competities te kijken via Eleven Sports.