Vrouwen Champions League live kijken via de NOS

Geschatte leestijd: 2 minuten

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) samen met NOS heeft het pakket aan voetbaluitzendingen uitgebreid. NOS heeft bevestigd dat zij de uitzendrechten hebben verworven voor de UEFA Champions League voor vrouwen, waardoor liefhebbers van het vrouwenvoetbal nu ook op het open net kunnen genieten van deze wedstrijden.

Ajax vrouwen in de Champions League live op TV

Dit jaar is Ajax als de enige Nederlandse club actief in de groepsfase van de prestigieuze Europese competitie. Ajax is dit jaar in de ‘poule des doods” terecht gekomen. De Amsterdamse club zit namelijk in een poule met Bayern München, Paris Saint-Germain en AS Roma.

Het uitzenden van deze wedstrijden zal plaatsvinden via zowel lineaire televisie op NPO 3 als via de digitale wegen van NPO Start en nos.nl, inclusief NOS Live en de Smart TV-app. Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NOS Sport, benadrukte de relevantie van deze ontwikkeling, vooral gezien de deelname van een Nederlandse club aan de competitie. Hij uitte zijn enthousiasme over het feit dat dit de eerste keer is dat volledige wedstrijden van de vrouwelijke Champions League op een Nederlands open net-kanaal worden uitgezonden.

UEFA voetbalcompetities voor mannenclubteams via Ziggo Sport

Tegelijkertijd blijft de Champions League voor mannen tot zeker medio 2027 exclusief beschikbaar via Ziggo Sport. De wedstrijden van Nederlandse clubs zullen nog te zien zijn op RTL 7 tot het einde van dit seizoen, waarna vanaf het volgende seizoen ook deze wedstrijden naar Ziggo Sport verhuizen. Dit geldt ook voor de Europa League en Conference League, waardoor Ziggo/Ziggo Sport vanaf medio 2024 voor minstens drie jaar alle uitzendrechten van UEFA voetbalcompetities voor mannenclubteams in handen zal hebben.

Lees hier meer over de uitzendrechten van voetbalcompetities.

Gerelateerde artikelen over live voetbal kijken

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp