Beste romantische films: Verliefd worden met de beste films

Geschatte leestijd: 10 minuten

Zoek je naar de beste romantische films om met je geliefde te kijken of alleen te genieten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

In dit artikel delen we de beste romantische films die je niet mag missen. Van tijdloze klassiekers tot moderne meesterwerken, we hebben alles opgenomen om ervoor te zorgen dat er voor elk wat wils is.

Dus, pak wat popcorn, ga lekker zitten en geniet van onze lijst van de beste romantische films aller tijden.

Romantische film top 10 - Romantische film Netflix - Romantische film videoland - Romantische film Disney Plus

Beste 18 romantische films: Een overzicht

Laten we beginnen met een kort overzicht van de beste romantische films die we in dit artikel zullen bespreken.

 1. Titanic (1997)
 2. The Notebook (2004)
 3. La La Land (2016)
 4. The Fault in Our Stars (2014)
 5. Before Sunrise (1995)
 6. Pride and Prejudice (2005)
 7. The Proposal (2009)
 8. The Vow (2012)
 9. Pretty Woman (1990)
 10. The English Patient (1996)
 11. The Age of Adaline (2015)
 12. Me Before You (2016)
 13. Sleepless in Seattle (1993)
 14. When Harry Met Sally (1989)
 15. The Best of Me (2014)
 16. Dirty Dancing (1987)
 17. The Holiday (2006)
 18. Silver Linings Playbook (2012)

Nu weet je wat je kunt verwachten, laten we verder gaan naar de details van de beste romantische films.

1. Titanic (1997)

Titanic is ongetwijfeld een van de beste romantische films aller tijden en heeft ons hart gestolen. Het is een epische romance tussen Jack (Leonardo DiCaprio) en Rose (Kate Winslet), die elkaar ontmoeten op het schip Titanic. Ondanks de sociale verschillen en de tragische gebeurtenissen die volgen, bloeit hun liefde op.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

2. The Notebook (2004)

The Notebook is een klassieker onder de romantische films en is gebaseerd op het boek van Nicholas Sparks. Het verhaal gaat over Noah (Ryan Gosling) en Allie (Rachel McAdams), die elkaar ontmoeten en verliefd worden. Ze gaan uit elkaar vanwege de druk van hun families en omstandigheden, maar hun liefde blijft bestaan.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en HBO Max.

3. La La Land (2016)

La La Land is een moderne musical en romantische film, met Emma Stone en Ryan Gosling in de hoofdrollen. De film volgt de romance tussen Mia en Sebastian, die allebei hun dromen najagen in Hollywood. Het is een ontroerend en prachtig gemaakte film die je niet wilt missen.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis, Videoland, Amazon Prime Video, CineMember en HBO Max.

4. The Fault in Our Stars (2014)

The Fault in Our Stars is een romantische film gebaseerd op het gelijknamige boek van John Green. Het verhaal gaat over de relatie tussen Hazel en Gus, twee tieners met kanker. Ze ontmoeten elkaar in een praatgroep en worden verliefd. Samen maken ze plannen om hun dromen waar te maken, ondanks de beperkingen die hun ziekte met zich meebrengt. Het is een ontroerende en hartverwarmende film die je aan het lachen en huilen zal maken.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

5. Before Sunrise (1995)

Before Sunrise is een romantische film die de relatie tussen Jesse en Celine volgt, gespeeld door Ethan Hawke en Julie Delpy. De film speelt zich af over een enkele nacht in Wenen, waar de twee elkaar ontmoeten en verliefd worden terwijl ze praten over het leven, liefde en hun toekomst.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en HBO Max.

6. Pride and Prejudice (2005)

Pride and Prejudice is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jane Austen. Het verhaal speelt zich af in de 18e eeuw en gaat over de relatie tussen Elizabeth Bennet en Mr. Darcy. Het is een romantisch kostuumdrama dat je meeneemt naar een andere tijd en plaats.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis, Amazon Prime Video en SkyShowtime.

7. The Proposal (2009)

The Proposal is een romantische komedie met Sandra Bullock en Ryan Reynolds. De film gaat over Margaret, een zakenvrouw die dreigt uitgezet te worden naar Canada, en haar assistent, Andrew, die haar helpt bij het voorkomen van de deportatie. Het is een leuke en vermakelijke film die je aan het lachen zal maken.

Beschikbaar op de streamingdienst Pathé Thuis.

8. The Vow (2012)

The Vow is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over de relatie tussen Paige en Leo, gespeeld door Rachel McAdams en Channing Tatum. Na een ernstig auto-ongeluk verliest Paige haar geheugen en herinnert ze zich niets meer van haar relatie met Leo. Leo doet er alles aan om hun liefde te laten bloeien en haar geheugen terug te winnen.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Netflix.

9. Pretty Woman (1990)

Pretty Woman is een romantische komedie met Julia Roberts en Richard Gere. Het gaat over de relatie tussen een zakenman en een prostituee die hij inhuurt om zijn date te zijn voor zakelijke evenementen. De twee worden verliefd en leren van elkaar over het leven en de liefde.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

10. The English Patient (1996)

The English Patient is een romantisch oorlogsdrama gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Ondaatje. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en gaat over een verpleegster die voor een zwaargewonde man zorgt, die later blijkt een spion te zijn. Het is een ontroerende film die je meeneemt op een emotionele reis.

Beschikbaar op de streamingdienst Pathé Thuis.

11. The Age of Adaline (2015)

The Age of Adaline gaat over Adaline, gespeeld door Blake Lively, die na een ongeval niet ouder wordt. Het verhaal speelt zich af over de jaren heen en gaat over haar relatie met Ellis, gespeeld door Michiel Huisman. Het is een fascinerende film die je doet nadenken over de betekenis van tijd en liefde.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis, Netflix, HBO Max en Viaplay.

12. Me Before You (2016)

Me Before You is gebaseerd op het boek van Jojo Moyes en gaat over de relatie tussen Louisa, gespeeld door Emilia Clarke, en Will, gespeeld door Sam Claflin. Will is verlamd geraakt na een ongeval en Louisa wordt ingehuurd als zijn verzorger. De twee groeien dichter naar elkaar toe en leren elkaar wat het betekent om te leven en lief te hebben.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Videoland.

13. Sleepless in Seattle (1993)

Sleepless in Seattle is een romantische komedie met Tom Hanks en Meg Ryan. Het gaat over de relatie tussen Sam en Annie, die elkaar ontmoeten door een radio-uitzending en verliefd worden. Het is een film die je hart zal verwarmen en je aan het lachen zal maken.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Viaplay.

14. When Harry Met Sally (1989)

When Harry Met Sally is een romantische komedie met Billy Crystal en Meg Ryan. De film gaat over de relatie tussen Harry en Sally, die elkaar ontmoeten als ze samen naar New York rijden na het afstuderen. Ze blijven vrienden, maar vragen zich af of mannen en vrouwen echt vrienden kunnen zijn zonder dat er romantische gevoelens in het spel zijn.

Beschikbaar op de streamingdienst Pathé Thuis.

15. The Best of Me (2014)

The Best of Me is gebaseerd op het boek van Nicholas Sparks en gaat over de relatie tussen Amanda en Dawson, gespeeld door Michelle Monaghan en James Marsden. Na jaren gescheiden te zijn geweest, worden ze herenigd op een begrafenis en hun liefde bloeit opnieuw op. Het is een emotionele film die je zal laten huilen en lachen.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis, Netflix en Videoland.

16. Dirty Dancing (1987)

Dirty Dancing is een romantische dansfilm met Patrick Swayze en Jennifer Grey. Het gaat over de relatie tussen Johnny en Baby, die elkaar ontmoeten tijdens een zomervakantie in een vakantieoord. Ze leren elkaar dansen en worden verliefd. Het is een film die je opbeurt en je laat swingen op de muziek.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis, Netflix en Canal Digitaal.

17. The Holiday (2006)

The Holiday is een romantische komedie met Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law en Jack Black. Het gaat over de uitwisseling van huizen tussen twee vrouwen, die elk worstelen met hun romantische leven. Ze vinden liefde en avontuur in elkaars leven. Het is een film die je laat dromen van een romantische vakantie.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Netflix.

18. Silver Linings Playbook (2012)

Silver Linings Playbook gaat over de relatie tussen Pat, gespeeld door Bradley Cooper, en Tiffany, gespeeld door Jennifer Lawrence. Beiden worstelen ze met hun eigen psychische problemen en vinden elkaar door dansen. Het is een film die je doet nadenken over de kracht van liefde en heling.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis, Amazon Prime Video en Canal Digitaal.

Tips voor een romantische avond

Of je nu een speciale gelegenheid wilt vieren of gewoon wat quality time wilt doorbrengen met je geliefde, een romantische avond kan de perfecte manier zijn om de vonk te laten overslaan. Maar hoe plan je een romantische avond die jullie allebei zal betoveren? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen naar een avond vol liefde, romantiek en verbondenheid.

 • Kies een gezellige locatie: Kies een plek waar jullie je allebei op je gemak voelen, zoals thuis of in een romantisch restaurant.
 • Verlichting: Zorg voor een gezellige en romantische sfeer met zachte verlichting, zoals kaarsen of dimlichten.
 • Muziek: Kies muziek die bij de sfeer past en jullie in een romantische stemming brengt. Bekijk de beste muziekstreamingdiensten.
 • Eten en drinken: Bereid een romantisch diner voor of reserveer een tafel in een romantisch restaurant. Vergeet niet om een lekker drankje te serveren. Misschien is voor een romantisch diner maken Cheflix ideaal.
 • Activiteit: Plan een activiteit die jullie allebei leuk vinden, zoals een wandeling onder de sterren, een romantische film of een spelletjesavond.
 • Persoonlijke touch: Voeg een persoonlijke touch toe aan de avond, zoals een liefdesbrief of cadeau voor je geliefde.
 • Geen afleidingen: Zorg ervoor dat er geen afleidingen zijn, zoals telefoons of tv, om jullie tijd samen ongestoord te laten verlopen.

Met deze tips kun je een romantische avond plannen die jullie allebei nooit zullen vergeten!

Vergelijk film streamingdiensten

Nu we een lijst met de beste romantische films hebben samengesteld is al duidelijk welke streamingdienst de best een meeste films voor de romantische avond heeft. Uiteraard verschillen de streamingdiensten op veel meer onderdelen van elkaar. Daarom hebben wij een video on demand vergelijker ontwikkeld.

Vergelijk video on demand aanbieders

Veelgestelde vragen voor Romantische films

Wat zijn de beste romantische films om te kijken met je geliefde?

Enkele van de beste romantische films om te kijken met je geliefde zijn Titanic, The Notebook, Notting Hill, en A Walk to Remember.

Welke romantische film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

The Vow is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Welke romantische film gaat over een tijdreiziger?

The Age of Ad

Wat zijn enkele klassieke romantische films?

Enkele klassieke romantische films zijn Roman Holiday (1953), Gone with the Wind (1939), en Casablanca (1942).

Welke romantische film heeft de meeste Oscars gewonnen?

De romantische film Titanic (1997) heeft 11 Oscars gewonnen, waaronder Best Picture en Best Director.

Gerelateerde artikelen