Netflix onderzoekt mogelijkheden van cloudgaming

Netflix zet sinds ongeveer een jaar ook in op games en daar lijken ze de komende jaren mee door te gaan. Mike Verdu, VP Netflix Games, heeft tijdens de conferentie TechCrunch Disrupt 2022 laten weten dat de streamingdienst de mogelijkheden onderzoekt van cloudgaming om de Netflix catalogus ook beschikbaar te maken op tv’s en pc’s.

We gaan [cloud gaming] op dezelfde manier benaderen als we deden met mobiel, namelijk klein beginnen, nederig zijn, doordacht zijn, en dan uitbouwen, Maar het is een stap die we denken dat we moeten nemen om leden te ontmoeten op de apparaten waar ze Netflix consumeren.
Mike Verdu, VP Netflix Games

Tijdens de conferentie werd direct gevraagd of Netflix voor cloud gaming ook aan hun eigen gamecontroller werken. Verdu weigerde om antwoorden te geven op deze vraag. Daarnaast ziet Verdu een groot verschil tussen Netflix idee met cloud gaming en partijen als Xbox en Amazon. Netflix ziet cloud gaming als toevoeging voor de pc en tv en zeker niet als vervanging van mogelijk een console.

Verdu onthulde ook dat het bedrijf van plan is een nieuwe studio op te richten in Zuid Californië. Het team van de nieuwe studio wordt rondom Chacko Sonny gebouwed. Sonny was eerder betrokken bij de ontwikkeling van games als Overwatch en God of War.

Tijdens de kwartaalpresentatie van Netflix maakte het bedrijf bekend op dit moment een catalogus te hebben van 35 games en dat er nog 55 games in ontwikkeling zijn. Dit aantal moet in de toekomst nog meer uitgebreid worden. Vorige maand opende het bedrijf ook al een nieuwe gamestudio in Finland.

Lees hier meer over de gameplannen van Netflix.

Gerelateede artikelen Netflix Gaming